2022-01-12 18:39:56
Φωτογραφία για Ξεκινάει η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Ι.Π. Μεσολογγίου - Ένα έργο που θα αναβαθμίσει αισθητικά το κέντρο  της πόλης
Ξεκινάει η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Ι.Π. Μεσολογγίου - Ένα έργο που θα αναβαθμίσει αισθητικά το κέντρο της πόλης. Έπειτα από χρόνια αναμονής και αλλεπάλληλων κωλυμάτων λόγω αστοχιών και παραλείψεων στη φάση μελέτης του έργου, ξεκινάει ένα σημαντικό έργο που θα αναβαθμίσει το κέντρο της Ι.Π. Μεσολογγίου, αισθητικά και λειτουργικά.

Πρόκειται για την ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας Μ. Μπότσαρη, από πόρους του προγράμματος Leader.

Αφού ξεπεράστηκαν οι πολύπλοκες γραφειοκρατικές διαδικασίες και αγκυλώσεις και θεραπεύτηκαν οι βασικές αστοχίες υπογράφτηκε η σύμβαση με τον ανάδοχο. Σήμερα , 12 Ιανουαρίου 2022 η Δημοτική Αρχή ολοκλήρωσε την διαβούλευση με τους καταστηματάρχες της πλατείας και το έργο επιτέλους παίρνει σάρκα και οστά.

Ο Δήμαρχος, Κώστας Λύρος στην σημερινή συνάντηση, παρουσία του Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Θάνου Βάσση, του Αντιδημάρχου Καραπάνου Νικόλαου,των επικεφαλής των παρατάξεων και των καταστηματαρχών, ενημέρωσε για τις τεχνικές λεπτομέρειες και καθησύχασε τις ανησυχίες των επιχειρηματιών κατά την εκτέλεση του έργου, υπογραμμίζοντας ότι η όχληση θα είναι η ελάχιστη δυνατή όσο και η διάρκεια κατασκευής του.


Ο Κώστας Λύρος είπε ακόμη ότι: «Το έργο θα αναβαθμίσει την καρδιά της πόλης μας και σε συνδυασμό με την έτερη εργολαβία, της μετεγκατάστασης του σταθμού ταξί, θα αποτελέσει μια συνολική πρόταση αισθητικής αξιοποίησης και μετατροπής της πλατείας σε πόλο έλξης. Η αναγκαιότητα να βελτιωθεί η εικόνα ενός σημείου αναφοράς για το Μεσολόγγι ήταν προφανής.

Η δημοτική αρχή άνοιξε τον διάλογο και είμαστε εδώ και μετά την ολοκλήρωση του έργου να υλοποιήσουμε τις προτάσεις των επιχειρηματιών, ώστε το έργο στην ολοκλήρωσή του να λειτουργήσει επ' ωφελεία τόσο των επιχειρηματιών όσο και των κατοίκων που δικαίως επιζητούν έναν σύγχρονο και όμορφο χώρο ξεκούρασης και αναψυχής".

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου
ximeronews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ