2022-02-07 09:00:09
Φωτογραφία για Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος: «Αν γίνεις λίγο καλύτερος πραγματικά αλλάζει ο κόσμος»...

 O Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος σου δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση.

Ο ηθοποιός σε συνέντευξή του μίλησε για το πώς βάζει όλη αυτή τη δημιουργική δίνη σε τάξη και αν βλέπει και τον κόσμο μέσα από τα μάτια των παιδιών του.

Τι συμβαίνει σε έναν ηθοποιό που γίνεται σκηνοθέτης και μετά ξαναπαίρνει θέση ηθοποιού;

Μου είναι πολύ εύκολο. Κατ' αρχάς δεν με ενδιαφέρει να σκηνοθετήσω τον εαυτό μου. Δεν θέλω να με βλέπετε και πάρα πολύ και δεν νιώθω ότι μου πηγαίνει, ούτε ότι θα το κάνω καλά. Αφετέρου, μου αρέσει να με σκηνοθετούν άλλοι, είναι σημαντικό να αρέσω στον σκηνοθέτη μου (με κάνει πιο παραγωγικό επί σκηνής) και, εννοείται, είναι ανακουφιστικό να σκηνοθετείσαι και να μην έχεις όλη την ευθύνη.

Με το «Το σώσε» τι γίνεται;

Προγραμματίζεται για αρχές Μαρτίου. Θα είναι η δεύτερη συνάντηση μου με αυτή την αδιανόητη, βαθιά απελπισμένη κωμωδία, η οποία μοιάζει να μιλά για το θέατρο, ενώ, ουσιαστικά, μιλά για τη δυσκολία της συνύπαρξης.

Μα πώς βάζετε όλη αυτή τη δημιουργική δίνη σε τάξη;

Δεν θα κρύψω ότι είναι μια κουραστική χρονιά αυτή. Κανονικά, φέτος θα είχα μόνο τις «Αγριες μέλισσες» και μία παράσταση. Το σενάριο αυτό δεν ήταν επιλογή μου, είναι αποτέλεσμα των αναβολών λόγω κορωνοϊού. Ομως αναλαμβάνω την ευθύνη των υποχρεώσεων μου και μου αρέσει να δυσκολεύομαι και να τα βγάζω πέρα. Αφετέρου, σε μια εποχή που πολλοί άνθρωποι δεν έχουν δουλειά, δεν έχω δικαίωμα να παραπονιέμαι. Θα ήταν σχεδόν υβριστικό.

Είστε περίεργος για το πώς θα εξελιχθεί ο κόσμος μας μετά από αυτή την αλλόκοτη συνθήκη;

Μμμ... Δεν το έχω σκεφτεί. Δεν σας κρύβω ότι με απασχολεί περισσότερο ο μέσα κόσμος. Νομίζω ότι το σύμπαν αρχίζει και τελειώνει εντός μας. Το να παραδώσουμε τον εαυτό μας καλύτερο από ό,τι τον παραλάβαμε είναι δουλειά επαναστατική και δύσκολη, γιατί, αν γίνεις λίγο καλύτερος πραγματικά αλλάζει ο κόσμος.

Τον κόσμο τον βλέπετε και μέσα από τα μάτια των παιδιών σας;

Ναι, σίγουρα. Κυρίως μέσα από τα μάτια του γιου μου. Γιατί είναι τα πιο επιθετικά μάτια αυτά, τα εφηβικά.Πηγή:Real LifeΠηγή: TVNEA.COM
tvnea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πληρωμή συντάξεων Μαρτίου 2022
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πληρωμή συντάξεων Μαρτίου 2022
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ