2022-02-07 08:51:54
Φωτογραφία για Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Άκυρο από σήμερα για όσους δεν έκαναν τρίτη δόση εμβολίου
Ανατροπή στη ζωή περίπου 300.000 πολιτών έρχεται από σήμερα, καθώς μπορεί να έχουν ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο του εμβολιασμού τους, αλλά επειδή δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση χάνουν τα προνόμια των εμβολιασμένων.

Και αυτό διότι παύει να ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους, με ειδική ψηφιακή ρύθμιση που έχει γίνει στην πλατφόρμα με συνέπεια να μην αναγνωρίζεται το πιστοποιητικό τους από την εφαρμογή του gov.gr.

Γι αυτό από σήμερα θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι και χάνουν τα προνόμια των εμβολιασμένων.

Ειδικότερα όσοι δεν έχουν σε ισχύ το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους θα πρέπει να δείχνουν διαγνωστικό έλεγχο με PCR ή rapid test για να μπουν:

στα καταστήματα λιανικού εμπορίου,στους ανοικτούς (εξωτερικούς) χώρους εστίασης,στα κομμωτήρια,στους ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους εργασίαςστην εκπαίδευσηστους χώρους παροχής υπηρεσιών αισθητικής και άλλους χώρους με συναφείς δραστηριότητες ή παροχής υπηρεσιώνστους χώρους λατρείας Να υπενθυμιστεί ότι όσοι δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση κι έχουν περάσει 7 μήνες από τη δεύτερη, όσοι έχουν κάνει το μονοδοσικό εμβόλιο κι έχουν περάσει τρεις μήνες από τότε αλλά και όσοι έχουν νοσήσει και πέρασαν τρεις μήνες, θεωρούνται ανεμβολίαστοι και χάνουν από σήμερα το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους.


Χωρίς τεστ οι εμβολιασμένοι επισκέπτες

Από την άλλη όμως επειδή το Ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού έχει ισχύ για 9 μήνες και όχι 7 που ισχύει στη χώρα μας, οι επισκέπτες που θα φθάνουν στην πατρίδα μας θα μπορούν να εισέρχονται χωρίς κανέναν εργαστηριακό έλεγχο.

Ειδικότερα από σήμερα όσοι ταξιδιώτες διαθέτουν ενεργό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό δεν θα υποχρεούνται να κάνουν rapid ή PCR τεστ για να μπουν στην Ελλάδα. Το μέτρο αφορά στους εμβολιασμένους, ενώ για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, ισχύει ό,τι ίσχυε δηλαδή θα πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ για να μπουν στη χώρα.

Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα όλοι όσοι εισέρχονταν στη χώρα μας έπρεπε να διαθέτουν αρνητικό μοριακό τεστ που έχει διενεργηθεί εντός 72 ωρών ή να έχουν διαγνωστεί αρνητικοί σε rapid test 24 ωρών πριν από την άφιξή τους. themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ