2022-02-10 14:31:33
Φωτογραφία για Σιδηροδρομικοί περιμένουν ηθική δικαίωση. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ τους στο οφείλει έστω και καθυστερημένα
Ομολογουμένως δεν γνωρίζαμε ότι υπήρχαν μεταταγμένοι σιδηροδρομικοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που δεν τους είχε χορηγηθεί υπηρεσιακή ταυτότητα, όπως σε άλλους συναδέλφους τους.

Μας το επισήμανε με μια μεστή σε περιεχόμενο επιστολή του ο σιδηροδρομικός κ. Ιωάννης Γονιδάκης ο οποίος με τίτλο «ΑΠΟΔΟΣΗ ΗΘΙΚΗΣ ΑΜΟΙΒΗΣ» γράφει:

"Μετά την τελευταία επέλαση της κακοκαιρίας στην χώρα μας, ήρθαν στο μυαλό μου εικόνες από τέτοιες αντίξοες καιρικές καταστάσεις που βίωσα ως προσωπικό κίνησης αμαξοστοιχιών της έδρας Βόλου.

Προεξέχουσα βέβαια η χιονόπτωση του Μάρτη του 1987 και τελευταία τον Φλεβάρη του 2008, όπου μάλιστα μου εστάλη από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ επιστολή απόδοσης ηθικής αμοιβής με Αριθμ.Πρωτ. 2336394 τον Μάϊο του 2008 για τον απαράμιλλο ζήλο που επέδειξα, υπερβάλλοντας εαυτόν και βοήθησα στον απεγκλωβισμό της αμαξοστοιχίας που ήμουν υπηρεσία. Κρύο, ταλαιπωρία, καθυστερήσεις, κακουχίες.


Τρία χρόνια μετά με υποχρέωσαν σε μετάταξη με την δαμόκλειο σπάθη της μετάθεσης, της διαθεσιμότητας ακόμη και της ανεργίας. Για αυτούς τους λόγους αναγκάστηκα να υπογράψω σκεπτόμενος την οικογένειά μου με κάθε επιφύλαξη βεβαίως παντός νόμιμου δικαιώματός μου.

Βρέθηκα στο ΙΚΑ Βόλου και μετά από 8 χρόνια κατέθεσα χαρτιά για την σύνταξη.

Στην επιστροφή για Βόλο και στα εκδοτήρια του Σταθμού Αθηνών μου είπαν ότι δεν ισχύει η υπηρεσιακή ταυτότητα που είχα γιατί δεν ήμουν στο σύστημα.

Δηλαδή 27 χρόνια προσφοράς πάνω στο τρένο πήγαν χαμένα; Καμιά μέριμνα; Ποια είναι η ανταμοιβή μας; Τα χιλιάδες χιλιόμετρα που σακάτεψαν τα γόνατά μας δεν αναγνωρίζονται; Περιμένω έστω και μετά από χρόνια μία υπεύθυνη απάντηση και μία ηθική δικαίωση για την χορήγηση υπηρεσιακής ταυτότητας".

Σας ευχαριστώ,

ΓΟΝΙΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Συνυπογράφουν επίσης

ΓΚΙΑΣΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΓΑΤΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΤΣΑΠΡΑΪΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Και πολλοί άλλοι πρώην Συνοδοί - Προϊστάμενοι αμαξοστοιχιών έδρας Βόλου

«Σ.Ν.»Επειδή γνωρίζουμε ότι, τόσο το υπουργείο Μεταφορών όσο και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μας διαβάζουν, να λάβουν σοβαρά τα όσα αναφέρονται στην την επιστολή, να συνεργαστούν και να διορθώσουν αυτή την αδικία. Το οφείλουν σε αυτούς που ήταν μαχητές σε δύσκολες στιγμές του σιδηροδρόμου.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ