2022-02-11 09:20:09
Φωτογραφία για Θεοφανία Παπαθωμά: «Όλοι είναι με ένα κινητό στο χέρι. Φυλακισμένοι σε ένα Mind Trap»...



H Θεοφανία Παπαθωμά, ως ηθοποιός έχει υπηρετήσει με ήθος την υποκριτική τέχνη.

Η ίδια σε συνέντευξή της ανέφερε ποια είναι η μεγαλύτερη ανησυχία της, αν χρειάστηκε να υπερασπιστείτε ποτέ τον εαυτό της στον εργασιακό χώρο της, ενώ εξέφρασε την άποψη της για τα social media.

Ποια είναι η δική σας μεγαλύτερη ανησυχία;

Ανησυχώ όταν αισθάνομαι ότι τα παιδιά μου δεν είναι χαρούμενα. Δεν θέλω να βλέπω λυπημένα και θλιμμένα παιδιά και κάνω ό,τι μπορώ προς αυτή την κατεύθυνση. Συνήθως, μαλώνω με όλους τους ασυνείδητους που βγάζουν τα προβλήματα τους πάνω στα παιδιά. Τα παιδιά είναι η χαρά, η θετική ενεργεία, το φως, είναι ο καθρέφτης μας: αντανακλούν το πρόβλημα μας. Δεν υπάρχουν προβληματικά παιδιά, υπάρχουν προβληματικοί γονείς. Ζούμε βέβαια δύσκολες εποχές, θλίψη και μαυρίλα μας καταδιώκουν σε κάθε βήμα, η χαρά είναι δυσεύρετη, αλλά αυτή είναι η πρόκληση μας: να δημιουργούμε χαρά και ομορφιά μέσα σε οποιεσδήποτε συνθήκες. Άσκηση για το σπίτι!

Και ποιες είναι οι πνευματικές σας αντιστάσεις σε ό,τι μπορεί να σας δυσκολέψει;

Η πίστη! Η έλλειψη πίστης γεννά το φόβο. Ο φόβος γεννά τη θλίψη και την ανησυχία, που ασχημαίνουν τη ζωή μας. Η πίστη γεννά την αισιοδοξία και τη χαρά.

Έχουν λάβει εκτεταμένη δημοσιότητα τα περιστατικά βίας και κακοποίησης στον καλλιτεχνικό χώρο. Εσείς χρειάστηκε να υπερασπιστείτε ποτέ τον εαυτό σας στον εργασιακό χώρο σας;

Ας πούμε, ότι το ένστικτο μου με βοήθησε και κρατήθηκα μακριά από ανθρώπους που θα μπορούσαν να μου δημιουργήσουν πρόβλημα, χάνοντας βέβαια λεφτά και δόξα, κάτι που όμως δεν με πείραξε καθόλου.

Τι σας κινητοποιεί να υπερασπιστείτε δικούς σας ανθρώπους;

Η αδικία με σπρώχνει να υπερασπιστώ τον οποιονδήποτε, όπως και η αγένεια, η ανηθικότητα και η χυδαιότητα.

Πιστεύετε πως τα social media αποτελούν βήμα έκφρασης κάθε ανθρώπου η δημιουργούν ανώνυμο όχλο που ενθρονίζει και εκθρονίζει είδωλα με την ίδια ευκολία;

Τα social media είναι άλλη μία παγίδα της εποχής, μας κρατούν φυλακισμένους μέσα σε μία οθόνη, σε μια ψευδαίσθηση. Οι άνθρωποι έπαψαν να μιλούν μεταξύ τους. Όλοι είναι με ένα κινητό στο χέρι, φυλακισμένοι σε ένα Mind Trap. Τα χρησιμοποιώ ελάχιστα και αυτό το ελάχιστο πάλι ανόητο το βρίσκω. Θαυμάζω τους ανθρώπους που δεν έχουν ενδώσει καθόλου σε αυτά.

Ποια θεωρείτε τη μεγαλύτερη αρετή σε έναν άνθρωπο και σε ποιους την έχετε βρει;

Η μεγαλύτερη αρετή στον άνθρωπο είναι η αλήθεια, να είναι αληθινός, ειλικρινής, πιστός στις αξίες και τις αρχές του. Να ζει σύμφωνα με τους νόμους της φύσης και να έχει αγάπη στην καρδιά του για όλο τον κόσμο, να έχει αγγίξει το θεϊκό του σπινθήρα. Δεν υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι ανάμεσα μας, δυστυχώς. Μπορούμε να προσπαθήσουμε να γίνουμε εμείς, θα είναι και η παρηγοριά μας.



Πηγή:Hello



Πηγή: TVNEA.COM
tvnea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ