2012-06-27 23:13:04
Φωτογραφία για Φίλοι και ξαδέρφια του Γ.Στουρνάρα από την Γλύφα μιλούν για τον νέο τσάρο της Οικονομίας [video]
Στον Φθιωτό Γιάννη Στουρνάρα θα παραδώσει την καρέκλα του τσάρου της Οικονομίας ο Βοιωτός Γιώργος Ζανιάς που κατάγεται από τον Ορχομενό. Μετά την παραίτηση του Βασίλη Ράπανου για λόγους υγείας ο Αντώνης Σαμαράς διόρισε υπουργό Οικονομικών τον καθηγητή Γιάννη Στουρνάρα που κατάγεται από την Γλύφα της Ανατολικής Φθιώτιδας. Ο ίδιος πληροφορήθηκε ότι θα αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών ενώ βρισκόταν σε παρουσίαση βιβλίου στο κέντρο της Αθήνας. Χαρά και αισιοδοξία σκόρπισε η είδηση στην Γλύφα. Συγγενείς, φίλοι και γείτονες μιλούν για τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση και κάνουν λόγο για έναν άνδρα ευγενικό, εξαιρετικά καταρτισμένο, και πειθαρχημένο. Το σπίτι όπου ο υπουργός Οικονομικών έχει περάσει αμέτρητες καλοκαιρινές μέρες βρίσκεται πολύ κοντά στο λιμάνι απέναντι από το ιατρείο της Γλύφας.

Οι κάτοικοι της περιοχής δεν ζητούν να ευνοηθούν τώρα που ο Γιάννης Στρουρνάρας έγινε υπουργός Οικονομικών, δεν ξεχνούν όμως πως από την θέση του διευθυντή της Εμπορικής τράπεζας είχε τοποθετήσει ένα μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων που εξυπηρετούσε πάρα πολύ τους κατοίκους της κοινότητας αλλά και η ομάδα ποδοσφαίρου είχε τύχει σημαντικής χορηγίας για κάποια χρόνια.


Ο Γιάννης Στουρνάρας ίδρυσε μαζί με τον Γιώργο Φλωρίδη τον Κοινωνικό Σύνδεσμο ένα πολιτικό φορέα, που δεν πήρε μέρος στις εκλογές αφού δεν είχε ποτέ μεταλλαχθεί σε κόμμα. Κατάφερε όμως ένα από τα σημαίνοντα στελέχη του να τοποθετηθεί σε αυτήν την νευραλγική κυβερνητική θέση.

Ο Γιάννης Στουρνάρας, 55 ετών σήμερα, είναι απόφοιτος του δημοσίου γυμνασίου Φιλοθέης και έκανε λαμπρές οικονομικές σπουδές στην Αθήνα και την Οξφόρδη. Με τη Λίνα Στουρνάρα, τη σύζυγό του, ήταν συμφοιτητές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και παντρεύτηκαν νέοι, πριν ο κ. Στουρνάρας κλείσει τα 25 του χρόνια και έχουν δύο κόρες τη Νεφέλη και τη Δανάη.

Ο νέος υπουργός Οικονομικών έχει προσωπική φιλία και με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Την περίοδο της οκταετίας του ήταν αντιπρόεδρος της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ), αλλά και μέλος στο διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) από το 1998 έως τον Ιούλιο του 2000. Από τον Ιούλιο του 2000 μέχρι τον Μάρτιο του 2004 ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζας και αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών από τον Οκτώβριο του 2000.

Ο Γιάννης Στουρνάρας, διατέλεσε υπηρεσιακός υπουργός Ανάπτυξης στην προηγούμενη κυβέρνηση υπό τον κ. Παναγιώτη Πικραμμένο. Η στήλη ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ αποκαλύπτει πως στον έναν μήνα που ο κ. Στουρνάρας ήταν υπηρεσιακός υπουργός Ανάπτυξης, έκλεισε περισσότερες από 550 υποθέσεις του υπουργείου αθόρυβα. Θεωρείται από πολλούς διαπραγματευτικό ταλέντο και μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Χρήστο Σταικούρα που επίσης κατάγεται από την Φθιώτιδα θα πρέπει να προχωρήσουν τις διαρθρωτικές αλλαγές στην χώρα.
lamiastar.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ