2022-03-02 22:29:23
Φωτογραφία για Ουκρανία: Χιλιάδες άμαχοι παλεύουν για να ανέβουν στα τρένα - Οικογένειες στριμώχνονται για να φύγουν. Εικόνες.
Χιλιάδες Ουκρανοί προσπαθούν να σωθούν από την ρωσική εισβολή και τους βομβαρδισμούς ψάχνοντας διαφυγή μέσω των τρένων.

REUTERS

Χιλιάδες Ουκρανοί προσπαθούν να σωθούν από την ρωσική εισβολή και τους βομβαρδισμούς ψάχνοντας διαφυγή μέσω των τρένων. Εικόνες δείχνουν οικογένειες με μικρά παιδιά να στριμώχνονται σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό στο Lviv, ελπίζοντας να επιβιβαστούν σε ένα τρένο με προορισμό την Πολωνία.

Ένα βίντεο δείχνει την απελπισμένη προσπάθεια των ανθρώπων να φύγουν από το Κίεβο το βράδυ της Τρίτης, καθώς βόμβες έπληξαν κατοικημένες περιοχές.

Πλάνα από τον σταθμό του Κιέβου έδειξαν εκατοντάδες πολίτες, ορισμένοι με μικρά παιδιά, να προσπαθούν να στριμωχτούν σε ένα ήδη γεμάτο τρένο εν μέσω φόβων ότι η πόλη θα μπορούσε σύντομα να μετατραπεί σε εμπόλεμη ζώνη.

Ωστόσο, οι ρωσικές δυνάμεις βομβαρδίζουν τμήματα του σιδηροδρομικού δικτύου της Ουκρανίας καθιστώντας πιο δύσκολη την εκκένωση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που προσπαθούν να φύγουν από τη σύγκρουση, σύμφωνα με τον Oleksandr Kamyshin, πρόεδρο των κρατικών Ουκρανικών Σιδηροδρόμων.


"Συνεχίζουμε να επισκευάζουμε την υποδομή μας, αλλά συνεχίζουν να την καταστρέφουν", είπε ο Kamyshin στο POLITICO. "Συνεχίζουμε να το επισκευάζουμε και το κάνουμε υπό πυρά, αλλά συνεχίζουμε να τρέχουμε τα τρένα".

Μέχρι στιγμής, εκτιμά ότι η εταιρεία έχει μεταφέρει 670.000 ανθρώπους από την κεντρική, ανατολική και νότια Ουκρανία - μαζί με 11.000 γάτες και σκύλους - απευθείας στα σύνορα είτε σε πόλεις όπως το Lviv ή το Uzhhorod που είναι κοντά. στα σύνορα με την ΕΕ.

"Έχουμε καθημερινό πρόγραμμα, το οποίο ενημερώνεται μέχρι τις 9 το βράδυ για την επόμενη μέρα", είπε. "Βλέπουμε ποιες πόλεις είναι υπό έλεγχο και μετά πάμε εκεί".

Η ρωσική κυβέρνηση επιμένει ότι δεν στοχεύει μη στρατιωτικές υποδομές, αλλά υπάρχουν όλο και πιο ξεκάθαρες ενδείξεις αδιάκριτων βομβαρδισμών σε πόλεις όπως το Κίεβο και το Χάρκοβο.

Το πρωί της Τετάρτης, οι Ουκρανικοί Σιδηρόδρομοι δήλωσαν ότι είναι έτοιμοι να ανοίξουν έναν διάδρομο εκκένωσης για τους πολίτες που προσπαθούν να φύγουν από τη Βολνοβάχα, μια πόλη ανάμεσα στο Ντόνετσκ και τη Μαριούπολη υπό σφοδρό βομβαρδισμό.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα τρένο ανθρωπιστικής βοήθειας που αναχωρεί τακτικά από τον κεντρικό σταθμό του Lviv προς το συνοριακό πέρασμα Medyka με την Πολωνία, κυρίως για γυναίκες και παιδιά, αν και επιτρέπεται η επιβίβαση σε ορισμένους αλλοδαπούς. Αυτές οι υπηρεσίες είναι γεμάτες με ανθρώπους που προσπαθούν να φύγουν από τη χώρα.

Επίσης από σήμερα ένα τρένο δωρεάν εκκένωσης που εκτελεί δρομολόγια από το Przemyśl προς την Πράγα θα αναχωρεί κάθε βράδυ στις 9:30 μ.μ., με στόχο τη διέλευση προσφύγων περαιτέρω στην Κεντρική Ευρώπη. Στην επιστροφή στην Πολωνία, όποιος είναι έτοιμος να αγωνιστεί για την ουκρανική κυβέρνηση θα μπορεί να επιβιβαστεί, είπε η εταιρεία.

Υπάρχουν επίσης πέντε καθημερινά τρένα που εκτελούν δρομολόγια από το Κίεβο προς το Przemyśl στην Πολωνία ενώ η εταιρεία κατάφερε να ξεκινήσει μια ξεχωριστή υπηρεσία στα σύνορα με το Chelm. Στο ξέσπασμα της σύγκρουσης, οι Τσεχικοί Σιδηρόδρομοι είχαν επίσης προσφερθεί να παράσχουν βαγόνια για χρήση για την έξοδο των ανθρώπων από την Ουκρανία.

thetoc.gr Με πληροφορίες από Reuters, Politico, Daily Mail

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ