2022-03-03 08:48:39
Φωτογραφία για Οι ιστορικοί Τρούλοι του Αλμπερομπέλο
Το Αλμπερομπέλο στην επαρχία του Μπέργκαμο της Ιταλίας είναι διεθνώς φημισμένο για τις συνοικίες των "Τρούλων", που από το 1996 αποτελούν μνημείο πακόσμιας κληρονομιάς της Unesco.

Η τεχνική κατασκευής των "Trulli" είναι παρόμοια με αυτή με την οποία κατασκευάζονταν οι πρωτόγονες καλύβες των προϊοστορικών χρόνων, κάτι αντίστοιχο της δόμησης με ξερολιθιές αλλά με ασβεστόλιθο και χωρίς την χρήση κονιάματος, ενώ το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο τους είναι οι κωνικές ή θολωτές οροφές. 

Αρχικά χρησιμοποιούνταν ως αγροτικές καλύβες ή αποθήκες και ο τρόπος κατασκευής τους υπαγορεύτηκε από την πολύ υψηλή φορολογία κατοικιών από το Βασίλειο της Νάπολης τον 18ο αιώνα, αφού ο η απουσία συνδετικού υλικού ανάμεσα στις πέτρες - πλάκες ασβεστόλιθου επέτρεπε το εύκολο γκρέμισμά τους και την εκ νέου δημιουργία τους. 

Πολλά από τα οικοδομήματα στις ιστορικές συνοικίες Τρούλων, μετά την συντήρηση τους ώστε να αντέχουν τον χρόνο και τις καιρικές συνθήκες αλλά χωρίς να αλλοιωθεί στο παραμικρό η αρχική τους αρχιτεκτονική, έχουν πλέον μετατραπεί σε εξαιρετικής αισθητικής καταλύμματα εσωτερικά προσομοιάζουν πολύ με υπόσκαφα κτίσματα. 


Στοιχεία όπως οι θόλοι, τοξοειδείς τοιχοποιίες, τα χτιστά τζάκια, οι παραδοσικές κουζίνες και μπάνια και γενικά η απουσία κάθε μη φυσικού υλικού πέραν των υφασμάτων, δίνει και στο εσωτερικό των συγκεκριμένων κτισμάτων πραγματικά μοναδική όψη και παρά την όχι χαμηλή τιμή ενοικίασής τους ανήκουν στα πιο δημοφιλή τουριστικά καταλύμματα της Ιταλίας. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

cielodipuglia.com

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ