2022-03-03 09:18:37
Φωτογραφία για DIY Γλάστρες από ζωγραφισμένους τενεκέδες
Ζωγραφική σε ...τενεκέδες

Ο πιο διαδεδομένος τύπος καλοκαιρινής γλάστρας σε εκτός πόλης περιοχές και ειδικά στα Ελληνικά νησιά και ένας τρόπος πραγματικά να ...στολίσετε τον κήπο ή το μπαλκόνι σας με ένα ...σκουπίδι, τους τενεκέδες από τυρί, λάδι κλπ.

Το μόνο που θα χρειαστεί, αφού τους πλύνετε πολύ καλά με ζεστό νερό και απορρυπαντικό πιάτων, να βάψετε - ζωγραφίσετε με όποιες αποχρώσεις και θέμα προτιμάτε ή επιτρέπουν οι ικανότητές σας την εξωτερική τους επιφάνεια.

Πριν την επεξεργασία με χρώματα ο τενεκές θα πρέπει να περαστεί με 1-2 χέρια αστάρι για ξύλο-μέταλλο.

Για το αρχικό βάψιμο ολόκληρου του τενεκέ σε μια απόχρωση μπορεί να χρησιμοποιηθεί πλαστικό χρώμα ή ρεπουλίνη νερού για ξύλο - μέταλλο.

Για τα επιμέρους σχέδια χρησιμοποιείστε κάθε τύπο πλαστικού - ακρυλικού χρώματος ή χρώματα ζωγραφικής. 

Αφού τα χρώματα στεγνώσουν περάστε ένα διαφανές προστατευτικό βερνίκι που θα βοηθήσει σημαντικά στο να μείνει το αποτέλεσμα ανεξίτηλο και ανεπηρέαστο από ήλιο - νερό.   


Ένας πρακτικός τρόπος για να προστατέψετε γλάστρες αυτής της μορφής από το σάπισμα του τενεκέ που με τον χρόνο προκαλεί το νερό του ποτίσματος, είναι να μην φυτέψετε απευθείας μέσα στο δοχείο αλλά να τοποθετήσετε - στερεώσετε μια γλάστρα στο άνοιγμά του και να ντύσετε το εσωτερικό με νάϋλον.

Είτε χρησιμοποιήσετε αυτό τον τρόπο είτε τοποθετήσετε χώμα στον τενεκέ μην παραλείψετε να ανοίξετε στην βάση του μερικές τρύπες για την αποστράγγιση του νερού. 

Ακόμη και χωρίς να ζωγραφιστούν, μόνο με το βάψιμο των τενεκέδων σε φωτεινά χρώματα, μια σειρά από τέτοιες γλάστρες θα δημιουργήσουν μια πολύ ξεχωριστή και έντονα καλοκαιρινή ατμόσφαιρα στο σημείο που θα τις τοποθετήσετε, ειδικά αν επιλέξετε εποχιακά ανθισμένα φυτά. 

  

Ζωγραφισμένοι τενεκέδες - γλάστρες έργο φίλης - αναγνώστριας του soulouposeto.gr από το αφιέρωμα οι "ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ" της σελίδας μας στο Facebook

Ζωγραφισμένοι τενεκέδες - γλάστρες από την δράση της ομάδας "Εθελοντές Αφύτου" στην Άφυτο Χαλκιδικής. Δείτε εδώ περισσότερα 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ