2022-03-13 20:55:34
Φωτογραφία για DIY Πολύχρωμα διακοσμητικά τοίχου από ξύλα παλαιωμένης όψης
Ένας τρόπος για να δημιουργήσετε πολύ ξεχωριστούς πίνακες-διακοσμητικά, στις αποχρώσεις που ταιριάζουν στο σημείο που θα τα τοποθετήσετε και ταυτόχρονα με πολύ μικρό κόστος, μια πραγματικά εντυπωσιακή ιδέα από το beyondthepicket-fence.com

Θα χρειαστείτε μικρά και διαφορετικού μεγέθους και σχήματος ξύλα-σανιδάκια κομμένα από ξύλο που θα βρείτε σε ξυλουργεία ή καταστήματα ειδών σπιτιού που διαθέτουν ξυλεία με το μέτρο ή και παλετόξυλα. Το ξύλο από παλέτα ή και όποιο άλλο ήδη παλιό-φθαρμένο θα προσδώσει στο τελικό αποτέλεσμα μια πιο πειστική και φυσική όψη παλαίωσης. 

Βάψτε τα ξύλα με απλά ακρυλικά χρώματα.

Επιλέξτε 3-4 βασικούς χρωματισμούς που ταιριάζουν στον χώρο σας και που αναμειγνύοντας με μερικές σταγόνες λευκού ή μαύρου χρώματος μπορείτε να δημιουργήσετε διαφορετικούς τόνους του ίδιου χρώματος. 

Η ποσότητα που χρειάζεστε από το κάθε ένα είναι πολύ μικρή και μπορείτε να δουλέψετε και με όποιο είδος χρώματος ήδη διαθέτετε ή οικονομικά χρώματα που θα βρείτε ακόμη και σε βιβλιοπωλεία, καταστήματα με παιδικά-παιχνίδια κλπ.


Αν τα ξύλα που θα χρησιμοποιήσετε είναι καινούργια, περάστε πριν από το χρώμα ένα σκουρόχρωμο βερνίκι ξύλου

Αφού στεγνώσει το χρώμα με ένα ψιλό γυαλόχαρτο τρίψτε ανά σημεία για να δημιουργήσετε την παλαιωμένη όψη.

Στο στάδιο της βαφής-παλαίωσης των κομματιών του ξύλου, εκτός του τριψίματος με γυαλόχαρτο,  μπορείτε να δουλέψετε με όποιον τρόπο θέλετε, ανάλογα με το αποτέλεσμα που επιθυμείτε. πχ να ξεβάψετε ελαφρά το φρέσκο ακόμη χρώμα με ένα πανί, να χρησιμοποιήσετε σε κάποια κομμάτια πιο αραιωμένο χρώμα για πιο απαλό χρωματισμό, να δημιουργήσετε με ένα αιχμηρό αντικείμενο πρόσθετα στοιχεία παλαίωσης-φθοράς κλπ. Εδώ θα βρείτε λεπτομέρειες, γενικά, για την παλαίωση ξύλου.

Όταν το τελικό αποτέλεσμα σας ικανοποιεί και αφού στεγνώσουν εντελώς τα χρώματα, περάστε ένα προστατευτικό βερνίκι γενικής χρήσης. 

etsy.comΠάνω σε ένα κομμάτι κόντρα πλακέ ή τελάρο ζωγραφικής  ...συναρμολογήστε τα κομμάτια σύμφωνα με την διάταξη που θέλετε και κολλήστε τα με πιστόλι σιλικόνης ή μια ιδιαίτερα ισχυρή κόλλα γενικής χρήσης. 

Το καλύτερο αποτέλεσμα αισθητικά θα το έχετε τοποθετώντας περιμετρικά τα μεγαλύτερα κομμάτια και μερικά μικρότερου μεγέθους στο κέντρο, αν και το σχήμα τόσο των μεμονωμένων ξύλων όσο και της τελικής συνολικής διάταξης είναι θέμα γούστου και επιλογής και μπορεί να δημιουργηθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. 

Κόψτε 4 κομμάτια από ξύλινο πηχάκι στο κατάλληλο πάχος που θα βρείτε επίσης σε ξυλουργεία και καταστήματα σπιτιού με είδη ξυλείας για να δημιουργήσετε το πλαίσιο - κορνίζα του πίνακα. Θα το βάψετε και αυτό πριν με σκουρόχρωμο βερνίκι ξύλου και θα το κολλήσετε επίσης με πιστόλι σιλικόνης ή πιο ιδιαίτερα ισχυρή κόλλα-ξυλόκολλα,  ή αν έχετε δημιουργήσει την κατασκευή πάνω σε τελάρο ζωγραφικής τοποθετείστε την μέσα σε μια κανονική κορνίζα χωρίς τζάμι. 

Ένας ακόμη πιο εύκολος τρόπος για να συνθέσετε έναν ανάλογο πίνακα είναι να δουλέψετε με μια έτοιμη κορνίζα, κολλώντας τα χρωματιστά ξυλαράκια απευθείας πάνω στην δική της επιφάνεια και με τον τρόπο αυτό έχετε ήδη έτοιμο και το πλαίσιο. 

Φυσικά εκτός από τις αποχρώσεις και το  μέγεθος και σχήμα θα τα διαφοροποιήσετε ανάλογα με τις δικές σας ανάγκες επιλέγοντας π.χ έναν πίνακα τετράγωνο ή παραλληλόγραμμο ή και την δημιουργία δύο μικρότερων κομματιών που θα τοποθετήσετε μαζί στο ίδιο σημείο. 

Το τελικό αποτέλεσμα μοιάζει πραγματικά σαν παζλ - ζωγραφική ...αφηρημένης τέχνης και εκτός τους τοίχους μια τέτοια κατασκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την διακόσμηση σημείων όπως το τζάκι, σε έναν χαμηλό μπουφέ-εταζέρα-ράφι, σαν κεφαλάρι κρεβατιού κλπ. 

www.sewhomegrown.com

ΠΗΓΗ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: 

www.beyondthepicket-fence.com

(εκτός όπου αναφέρεται κάτι διαφορετικό)
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
25 Σαλόνια με Καναπέδες IKEA
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
25 Σαλόνια με Καναπέδες IKEA
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ