2022-03-13 20:58:52
Φωτογραφία για Τεχνική Παλαίωσης σε Χάρτινα Κουτιά
Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που μπορείτε να δημιουργήσετε ένα διακοσμητικό κουτί αποθήκευσης βάφοντας ένα κουτί από ξύλο μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας και ένα οποιοδήποτε χαρτονένιο κουτί, όπως σε αυτήν την κατασκευή από το livemaster.ru, δημιουργώντας με ελάχιστο κόστος ένα πολύ όμορφο αντικείμενο κυριολεκτικά από ένα ...σκουπίδι, 

Στην πραγματικότητα θα δουλέψετε όπως ακριβώς και για βάψετε-δώσετε τεχνητά παλαιωμένη όψη σε ένα ξύλινο έπιπλο αντικείμενο, εδώ θα βρείτε όλες τις λεπτομέρειες αυτής της διαδικασίας. 

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα οποιοδήποτε ενιαίο κουτί (με ενσωματωμένο και όχι ξεχωριστό καπάκι) αρκεί να είναι κατασκευασμένο από χοντρό χαρτόνι. 

ΥΛΙΚΑ

- Χαρτονένιο κουτί (από χοντρό χαρτόνι)

- Ακρυλικά χρώματα (μπλε-γαλάζιο, άσπρο, μαύρο, καφέ)

- Stencil ή σφραγίδες

- Προστατευτικό βερνίκι

1. Βάψτε αρχικά το κουτί με την άσπρη μπογιά.  Τα ακρυλικά χρώματα για κατασκευές έχουν τέτοια υφή και καλυπτικότητα που σας χρειάζεται πραγματικά πολύ μικρή ποσότητα χρώματος.

2. Ανακατέψτε σε ένα ποτήρι ή πιάτο μιας χρήσης μια μικρή ποσότητα μπλε μπογιάς με λίγο άσπρο δημιουργώντας μια τυρκουάζ απόχρωση. 

Βάψτε το κουτί και στην συνέχεια περάστε ανά σημεία μερικές άσπρες και μπλε πινελιές έτσι ώστε να μην έχει σε ολόκληρη την επιφάνειά του ομοιόμορφη όψη. Για να κατορθώσετε αυτή την "ατημέλητη" όψη μπορείτε και να "σβήνετε" κατά τόπους το νωπό ακόμη χρώμα με ένα σφουγγαράκι. Κάντε το ίδιο και για εσωτερικό του κουτιού. 

3. Αφού στεγνώσει το μπλε χρώμα περάστε κατά τόπους μερικές πινελιές με στεγνό πινέλο και πολύ μικρή ποσότητα καφέ μπογιάς ή, αν έχετε, χρησιμοποιείστε καφέ πατίνα. 

Τονίστε περισσότερο τις άκρες-γωνίες, το σημείο του κλεισίματος κλπ. 

Κάντε ακριβώς το ίδιο και στο εσωτερικό του κουτιού και αφήστε τα χρώματα να στεγνώσουν εντελώς. 

Ένας εναλλακτικός τρόπος για το εσωτερικό μέρος του κουτιού είναι αντί για χρώμα να το "ντύσετε" με ύφασμα ή διακοσμητικό χαρτί που απλώς θα κόψετε στις διαστάσεις που χρειάζεται και θα το κολλήσετε με κόλλα γενικής χρήσης ή αφού το βάψετε με άσπρο χρώμα να εφαρμόσετε decoupage με χαρτί ή χαρτοπετσέτα σε ένα σχέδιο-απόχρωση ταιριαστό με την εξωτερική του όψη. 

4. Ανάλογα με τον τύπο-μέγεθος stencil-σφραγίδας που διαθέτετε (μπορεί και είναι π.χ και ένα κομμάτι δαντέλας ή οποιοδήποτε διάτρητο ύφασμα ή χαρτί) επιλέξτε σε ποια σημεία του κουτιού είναι καταλληλότερο να τα χρησιμοποιήσετε (στις γωνίες, περιμετρικά στην πάνω όψη, στο κέντρο  κλπ.). 

Για να αποτυπώσετε το σχέδιο του χρησιμοποιείστε καφέ, μαύρη ή σκουρόχρωμη τυρκουάζ-μπλε απόχρωση που θα πετύχετε αναμειγνύοντας μια πολύ μικρή ποσότητα μπλε χρώματος με ελάχιστο μαύρο. 

Η τελική εξωτερική διακόσμηση του κουτιού ασφαλώς και είναι θέμα επιλογής και γούστου μπορείτε π.χ να προσθέσετε και κάθε τύπου ξύλινο ή μεταλλικό διακοσμητικό σε κάποια σημεία του κλπ. 

4. Αφού ολοκληρώσετε και τον εξωτερικό διάκοσμο του κουτιού και στεγνώσουν εντελώς όλα τα χρώματα, περάστε 2-3 χέρια με προστατευτικό βερνίκι. 

Και * Τα χρώματα ασφαλώς και είναι θέμα προσωπικής επιλογής, μπορείτε να διαλέξετε οποιαδήποτε απόχρωση χρώματος θέλετε, μικρή ποσότητα του οποίου θα αναμείξετε με λίγο άσπρο ή μαύρο για να δημιουργήσετε τους διαφορετικούς τόνους και τις ανομοιομορφίες στην τελική όψη της κατασκευής.  

* Οι σφραγίδες που θα βρείτε σε διάφορους τύπους σε όλα τα καταστήματα με είδη χόμπυ-κατασκευών, είναι ένα εξαιρετικό "εργαλείο" όπως και τα stencils  για να προσθέσετε πολύ όμορφο φινίρισμα σε διάφορων ειδών κατασκευές και δεν είναι ιδιαίτερα ακριβές. Αν γενικά ασχολείστε λοιπόν με ...μεταμορφώσεις αντικειμένων, decoupage, παλαιώσεις κλπ. αγοράστε 3-4 διαφορετικά και "κλασσικά" σχέδια-μεγέθη τα οποία θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε κάθε τύπου παρόμοια κατασκευή. 

ΠΗΓΗ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

livemaster.ru
soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ