2022-03-14 17:36:11
Φωτογραφία για Ξένη δημοσίευση: Η Alstom εξασφαλίζει συμβόλαιο ψηφιακής σηματοδότησης του σιδηροδρόμου της Ελλάδας.
Η γαλλική εταιρεία κατασκευής τροχαίου υλικού Alstom κέρδισε συμβόλαιο με τη θυγατρική Ergose της ελληνικής εθνικής σιδηροδρομικής εταιρείας ΟΣΕ για την παροχή λύσεων ψηφιακής σηματοδότησης.

Η Alstom έλαβε το συμβόλαιο των 53,4 εκατομμυρίων δολαρίων (41 εκατ. ευρώ) ως μέρος μιας κοινοπραξίας (JV) με την Avax.

Σηματοδότηση, ορισμένη ηλεκτροδότηση και ανανέωση τροχιάς θα πραγματοποιηθούν κατά μήκος 70 χιλιομέτρων της τρέχουσας ενιαίας γραμμής του κύριου τμήματος Θεσσαλονίκη – Ειδομένη στη Βόρεια Ελλάδα στο πλαίσιο του έργου.

Η Alstom θα αναπτύξει, θα προμηθεύσει, θα εγκαταστήσει, θα δοκιμάσει και θα θέσει σε λειτουργία την παρατρόχια λύση ETCS Level 1 Atlas 100 και την τεχνολογία ηλεκτρονικής αλληλοσύνδεσης, ως μέρος του έργου εκσυγχρονισμού.

Η εταιρεία θα αντικαταστήσει επίσης εξοπλισμό εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, συμπεριλαμβανομένων μετρητών αξόνων, μηχανημάτων σημείων και σημάτων.


Θα εγκαταστήσει επίσης την ψηφιακή λύση ελέγχου της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας Iconis στη Θεσσαλονίκη, τον κρίσιμο κόμβο της χώρας.

Τα επιβατικά τρένα θα μπορούν να κινούνται με μέγιστη ταχύτητα 160 χλμ/ώρα με την αναβαθμισμένη γραμμή, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η εκτέλεση του έργου θα διαρκέσει τρία χρόνια, ενώ η εγγύηση για άλλα τρία χρόνια.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alstom Ελλάδας και Δυτικών Βαλκανίων Σταύρος Βλάχος δήλωσε: «Η παροχή αναβαθμισμένων λύσεων σηματοδότησης σε αυτή τη σημαντική σιδηροδρομική γραμμή στην Ελλάδα είναι ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του διεθνούς σιδηροδρομικού άξονα που συνδέει την Ελλάδα με την Κεντρική και Δυτική Ευρώπη». 

Το Ευρωπαϊκό Σύστημα Ελέγχου Τρένων (ETCS), το οποίο είναι το στοιχείο σηματοδότησης και ελέγχου του Ευρωπαϊκού Συστήματος Διαχείρισης Σιδηροδρόμων (ERTMS), επιτρέπει τη διαλειτουργικότητα καθώς και την αυξημένη χωρητικότητα της γραμμής.

railway-technology.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ