2022-03-19 21:39:35
Φωτογραφία για Δωρεάν ταξίδια με τρένο προσφέρονται σε Ουκρανούς πρόσφυγες που φτάνουν στη Βρετανία
Οι σιδηροδρομικοί φορείς ανακοίνωσαν δωρεάν μετακίνηση για τους Ουκρανούς πρόσφυγες που φτάνουν στη Βρετανία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Rail Delivery Group (RDG) Jac Starr είπε ότι το πρόγραμμα, το οποίο έχει στόχο να βοηθήσει τους ανθρώπους να φτάσουν στους τελικούς τους προορισμούς στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα ξεκινήσει την Κυριακή.

Οι πρόσφυγες πρέπει να έχουν ουκρανικό διαβατήριο και κάρτα επιβίβασης ή εισιτήριο που να δείχνει την ημερομηνία άφιξής τους στο Ηνωμένο Βασίλειο για να ταξιδέψουν δωρεάν στο εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο. Οι Ουκρανοί πρέπει να έχουν φτάσει στη Βρετανία εντός 48 ωρών.

Όλοι οι φορείς εκμετάλλευσης τρένων στη Βρετανία εμπλέκονται, είπε η RDG, με πολλές εταιρείες λεωφορείων και πούλμαν να προσφέρουν επίσης δωρεάν μετάβαση στους τελικούς προορισμούς.

«Όλοι έχουμε συγκλονιστεί από την τραγωδία που εκτυλίσσεται στην Ουκρανία», είπε η κα Σταρ.


«Ως κλάδος γνωρίζουμε ότι αυτό είναι το σωστό πράγμα που πρέπει να κάνουμε, διασφαλίζοντας ότι οι οικογένειες που έχουν πληγεί από αυτήν την τραγωδία μπορούν να επανενωθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα και βοηθώντας άλλους να φτάσουν στην ασφάλεια.

«Παρόμοια προγράμματα έχουν ξεκινήσει στην ήπειρο, οπότε είμαι περήφανος που κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε».

Πρόσφυγες από την Ουκρανία κάνουν ουρά στη Βαρσοβία της Πολωνίας. EPA

Η πρωτοβουλία θα διαρκέσει τρεις μήνες και στη συνέχεια θα επανεξεταστεί, δήλωσε εκπρόσωπος της RDG.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία οδήγησε στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη προσφυγική κρίση στην Ευρώπη από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, δήλωσε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Φίλιπο Γκράντι.

Εκατομμύρια άνθρωποι, κυρίως γυναίκες και παιδιά, έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους για να προσπαθήσουν να βρουν ασφάλεια. Άνδρες σε ηλικία μάχης παρέμειναν στην Ουκρανία.

«Εργαζόμαστε ακούραστα για να βοηθήσουμε τους Ουκρανούς που ταξιδεύουν στη Βρετανία που διαφεύγουν από συγκρούσεις», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς.

«Είναι πολύ ευπρόσδεκτο το γεγονός ότι ο κλάδος των μεταφορών έχει ενωθεί για να προσφέρει δωρεάν μετακίνηση με τρένο, τραμ, λεωφορεία και πούλμαν από οποιοδήποτε διεθνές λιμάνι, αεροδρόμιο ή σιδηροδρομικό σταθμό.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο στέκεται στο πλευρό του ουκρανικού λαού και εκείνων που δραπετεύουν από τη βάναυση εισβολή του Πούτιν».

thenationalnews.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ