2022-03-19 20:46:18
Φωτογραφία για Παπαθανάσης στο Αγρίνιο: ευκαιρία για στρατηγικές επενδύσεις στην Αιτωλοακαρνανία-σοβαρό το ενδιαφέρον για Πλατυγιάλι





«Αυτό το οποίο επιδιώκουμε είναι να στηρίξουμε την Περιφερειακή Ανάπτυξη. Η Δυτική Ελλάδα στο παρελθόν υστερούσε από τις υπόλοιπες περιφέρειες στα αναπτυξιακά σχέδια. Μάλιστα, από τα στοιχεία που έχουμε στον τελευταίο αναπτυξιακό νόμο ήταν πολύ χαμηλά. Σήμερα, με ιδιαίτερα αυξημένα ποσοστά θα μπορέσουμε να στηρίξουμε την εγκατάσταση, λειτουργία και ίδρυση επιχειρήσεων που θα δημιουργήσουν περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας».

Τα ανωτέρω δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης ευρισκόμενος στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας πριν την έναρξη της ανοιχτής συνεδρίασης .....................

του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος που είναι σε εξέλιξη.



O κ.Παπαθανάσης βρίσκεται στο Αγρίνιο, τον τόπο καταγωγής του, για να παραστεί στη συνεδρίαση ως ομιλητής αλλά με αφορμή την ευκαιρία συζήτησε και με εκπροσώπους της τοπικής επιχειρηματικότητας και της αυτοδιοίκησης για αναπτυξιακά ζητήματα.

Στο Επιμελητήριο ξεναγήθηκε από τον πρόεδρο Παναγιώτη Τσιχριτζή και συνομίλησε με όλους τους εργαζόμενους ενώ θυμήθηκε και την παλιά του γειτονιά στο Αγρίνio.



Στις δηλώσεις του σημείωσε πως «θέλουμε να δούμε στην περιοχή επιχειρήσεις, να δούμε νέες θέσεις εργασίας, να μπορέσουν οι νέοι και οι νέες να μείνουν στον τόπο τους, να δουλεύουν εδώ κοντά στις οικογένειές τους».

Επισήμανε πως πόροι από διαρθρωτικά ταμεία θα διατεθούν στην Αιτωλοακαρνανία στο πλαίσιο της ισόρροπης ανάπτυξης κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην μεταποίηση, την αγροδιατροφή και τον εναλλακτικό τουρισμό« Έχουμε ένα πολύ όμορφο νομό με λίμνες, με παραλίες, θέλουμε να φέρουμε και τουρισμό και μεταποίηση. Πολύ σύντομα θα έχουμε αυτές τις επενδύσεις στο νομό μας», τόνισε.

Ανέφερε εξάλλου πως «είναι μία μεγάλη ευκαιρία για να δούμε στρατηγικές επενδύσεις στην Αιτωλοακαρνανία. Υπάρχει ήδη μία η οποία προχωρά, είναι ένα σύνθετο τουριστικό κατάλυμα από μία εταιρία ξένη, είναι κάτι το οποίο το τρέχουμε όσο μπορούμε».

Ερωτώμενος για τις εξελίξεις γύρω από την επένδυση στο Πλατυγιάλι ανέφερε πως πράγματι υπάρχει ενδιαφέρον «Υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον, έχουν ήδη οι επενδυτές προχωρήσει με μία από τις δύο τράπεζες-γιατί οι δύο τράπεζες είναι ιδιοκτήτριες- και ετοιμάζουν το στρατηγικό τους σχέδιο. Έχουμε δει τα σχέδια τους και στη συνέχεια θα συζητήσουμε ιδιαίτερες λεπτομέρειες».





ΠΗΓΗ:https://www.agrinionews.gr/



ximeronews
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ