2022-03-22 23:18:31
Φωτογραφία για Οι Ρώσοι μπήκαν στη Μαριούπολη μετά από ρίψεις πυραύλων κρουζ από το ρωσικό ναυτικό
Οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται τώρα μέσα στην πολιορκημένη νότια πόλη της Μαριούπολης, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της άμυνας των ΗΠΑ, όπως μετέδωσε ο Guardıan. 

Λίγη ώρα πριν είχε γίνει γν

ωστό ότι ρωσικά πλοία που βρίσκονται στη Θάλασσα του Αζόφ βομβάρδιζαν την πόλη με πυραύλους κρουζ.

Οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται τώρα μέσα στην πολιορκημένη νότια πόλη της Μαριούπολης, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της άμυνας των ΗΠΑ, όπως μετέδωσε ο Guardıan. Λίγη ώρα πριν είχε γίνει γνωστό ότι ρωσικά πλοία που βρίσκονται στη Θάλασσα του Αζόφ βομβάρδιζαν την πόλη με πυραύλους κρουζ.

Οι Ρώσοι μπήκαν στη Μαριούπολη μετά από ρίψεις πυραύλων κρουζ από το ρωσικό ναυτικό

Η είσοδος των ρωσικών στρατευμάτων από τα νοτιοανατολικά της Μαριούπολης

Ο ουκρανικός στρατός ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αποθέματα πυρομαχικών και τροφίμων που θα διαρκέσουν "όχι περισσότερο από τρεις ημέρες" .


Πολύ πιθανή κρίνουν αξιωματούχοι των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ την είσοδο της Λευκορωσίας στον ρωσικό πόλεμο στην Ουκρανία, στο εγγύς μέλλον, την ώρα που πηγή του CNN δήλωσε ότι λευκορωσικές δυνάμεις είναι έτοιμες να εισβάλουν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες, με χιλιάδες στρατιώτες να ετοιμάζονται να αναπτυχθούν στη γειτονική χώρα. Ανώτερος αξιωματούχος πληροφοριών του ΝΑΤΟ δήλωσε επίσης ότι η Συμμαχία εκτιμά ότι η κυβέρνηση της Λευκορωσίας ΄”προετοιμάζει το κλίμα για να δικαιολογήσει μια επίθεση της Λευκορωσίας κατά της Ουκρανίας”, σύμφωνα με το CNN.

Η Ρωσία έχει αναπτύξει χερσαίες δυνάμεις στη νότια Λευκορωσία, μόλις 18 μίλια από τα σύνορα της Ουκρανίας.

Παράλληλα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε: "είμαστε στα πρόθυρα του να επιζήσουμε από τον πόλεμο" μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης σε Ιταλούς βουλευτές. Μίλησε επίσης με τον Πάπα Φραγκίσκο και πρότεινε ότι το Βατικανό θα μπορούσε να διαδραματίσει μεσολαβητικό ρόλο στον τερματισμό του πολέμου.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, οι ρωσικές δυνάμεις φαίνεται να είναι "κολλημένες", καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις "συνεχίζουν να αποκρούουν" τις προσπάθειες να καταλάβουν την πολιορκημένη νότια πόλη της Μαριούπολης.

Την ίδια ώρα σε... χακάρισμα αποδίδεται η δημοσιοποίηση του αριθμού των νεκρών στρατιωτών από την πλευρά της Ρωσίας που έγινε χτες από την Komsomolskaya Pravda. Η εφημερίδα ισχυρίστηκε ότι η ιστοσελίδα της παραβιάστηκε μετά την ανακοίνωση ότι 9.861 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και 16.153 τραυματίστηκαν. Το άρθρο αφαιρέθηκε αργότερα και η εφημερίδα εξέδωσε μια δήλωση λέγοντας ότι "η διεπαφή διαχειριστή του ιστότοπου παραβιάστηκε και δημοσιεύτηκε μια ψεύτικη είδηση". Όμως έρευνα του ρωσικού BBC αποκάλυψε ότι οι ρωσικές αρχές πιέζουν με κάθε τρόπο για μη δημοσιοποίηση των θανάτων των Ρώσων στρατιωτών.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ