2022-04-06 14:39:48
Φωτογραφία για Τετάρτη, 6/4/2022: Εργασίες ημέρας

 



Γλώσσα: Αρχικά, με τη βοήθεια της προηγούμενης ανάρτησης, κάνουμε πάνω στο βιβλίο την εργασία 4, στη σελίδα 17 του Β.Μ.. Επίσης, μέχρι το επόμενο μάθημα (12/4), θα τρέξει το project "Παλιά και εξαφανισμένα επαγγέλματα", που θα κινηθεί στους παρακάτω άξονες:

α) Σε μια καθαρή κόλλα χαρτί γράφουμε μια σύντομη παρουσίαση του επαγγέλματος που μας έτυχε στη σημερινή κλήρωση (σε μια παράγραφο, δηλαδή). Η παρουσίαση θα πρέπει να κλείνει οπωσδήποτε με μια διαπίστωση για το σύγχρονο επάγγελμα που έχει αντικαταστήσει αυτό που έχει πια εξαφανιστεί (αν αυτό έχει αντικατασταθεί).

β) Στη συνέχεια, ως β΄ μέρος της εργασίας μας, συντάσσουμε ένα μικρό ερωτηματολόγιο, απευθυνόμενοι στον αντίστοιχο επαγγελματία, ζητώντας να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες για το επάγγελμα και για τον ίδιο, σαν να τον είχαμε μπροστά μας. Θα ήταν ευχής έργο αν υπήρχε στην οικογένεια κάποιος παππούς ή στενός συγγενής, που γνωρίζει κάτι για το θέμα μας.


γ) Τέλος, αν έχουμε τη δυνατότητα, διανθίζουμε την παρουσίασή μας με εικόνα/ες. Αν δεν μπορούμε, προσπαθούμε να ζωγραφίσουμε κάτι σχετικό από φωτογραφίες της εποχής.

Πολύτιμη βοήθεια μπορούμε να αντλήσουμε από την αντίστοιχη ανάρτηση και από την παρουσίαση "Παλιά επαγγέλματα".

Φυσική: Προετοιμαζόμαστε για το επαναληπτικό κριτήριο αξιολόγησης της Παρασκευής, 8/4, στην ενότητα "Ηλεκτρομαγνητισμός", με τη βοήθεια της αντίστοιχης ανάρτησης, βέβαια. Επίσης, από το πράσινο βιβλίο (Β.Μ.), διαβάζουμε τις εξής παραγράφους/σελίδες: α) "Ο μαγνήτης" και "Βόρειος ή νότιο πόλος: ένα μικρό μπέρδεμα...", σελίδα 96, β) "Από τον ηλεκτρισμό στον μαγνητισμό", σελίδα 98, γ) "Ο ηλεκτρικός κινητήρας" και "Εφαρμογές των ηλεκτρομαγνητών", σελίδα 99, δ) "Από τον μαγνητισμό στον ηλεκτρισμό", σελίδα 100 και ε) "Γεννήτριες", "Γλωσσάρι" και "Με μια ματιά", σελίδα 101.

klikstimathisi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ