2022-04-06 13:39:37
Φωτογραφία για DIY Κατασκευές και μετατρoπές για ομπρέλες κήπου



Οι ομπρέλες κήπου, μόνες τους ή συνδυαστικά και με άλλων τύπων σκίαστρα, είναι από τους πιο συνηθισμένους τρόπους για την προστασία από τον ήλιο σε εξωτερικούς χώρους. Λόγω του μεγέθους τους αποτελούν ταυτόχρονα και ένα διακοσμητικό στοιχείο του χώρου που θα τοποθετηθούν, στον κήπο ή το μπαλκόνι, και με εύκολους τρόπους μπορείτε να ...παρέμβετε στην όψη τους αλλά και να τις κάνετε και πιο λειτουργικές με καλαίσθητους τρόπους στήριξης. 

Μια απλή μονόχρωμη ομπρέλα κήπου πολύ εύκολα μπορεί να μετατραπεί σε ...χρωματιστή, αν προσθέσετε στο πανί της πινελιές σε διάφορες αποχρώσεις. 

Για το βάψιμό δεν είναι υποχρεωτική η χρήση ειδικού χρώματος για ύφασμα και μπορείτε να το κάνετε και με απλά ακρυλικά χρώματα. 

Ο πιο πρακτικός τρόπος για ένα πετυχημένο και συμμετρικό αποτέλεσμα, αν δουλέψετε με πολλά μικρά χρωμαστιστά σχέδια, είναι αρχικά να "μαρκάρετε" την θέση του καθενός πάνω στην ομπρέλα με αυτοκόλλητη προστατευτική ταινία βαψίματος. 


Αφού ολοκληρώσετε το βάψιμο προσθέστε με πιστόλι σιλικόνης μια έτοιμη τρέσα με κρόσια και χαρείτε μια ...περίπου DIY και πολύ πρωτότυπη ομπρέλα κήπου. 

Τα stencils είναι επίσης ένας τρόπος για να δώσετε πολύ ιδιαίτερη όψη σε μια ομπρέλα κήπου, χρησιμοποιώντας είτε απλά και μικρού μεγέθους είτε μεγαλύτερα και πιο περίτεχνα σχέδια. 

Οι διακοσμητικές τρέσες με κρόσσια, πομ πομ κλπ επίσης είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος για να ανανεώσετε μια ομπρέλα κήπου και περισσότερος ταιριαστός σε ομπρέλες έντονης απόχρωσης. 

Θα χρειαστεί απλώς να κολλήσετε την τρέσσα περιμετρικά της ομπρέλας με πιστόλι σιλικόνης. 

Η σταθερότητα μιας ομπρέλας εξωτερικού χώρου, έτσι ώστε να μένει σταθερή και αμετακίνητη όσο και αν φυσά, είναι το πιο καθοριστικό στοιχείο για να είναι πραγματικά χρηστική. 

Τόσο οι πλαστικές βάσεις που συνήθως γεμίζουν με νερό ή άμμο όσο και οι μεταλλικές που διαθέτουν κάποιες ομπρέλες δεν είναι και ό,τι καλύτερο μπορεί να συμβεί αισθητικά στον κήπο ή το μπαλκόνι σας :) και ειναι εύκολο να δημιουργήσετε μια DIY απόλυτα σταθερή βάση που ταυτόχρονα θα λειτουργεί και διακοσμητικά. 

Χρησιμοποιείστε ένα μεγάλου μεγέθους μεταλλικό δοχείο και αρχικά στερεώστε το κοντάρι της ομπρέλας με μεταλλικές γωνιές. 

Με αυτοκόλλητη ταινία κρατήστε σε εντελώς ευθεία θέση το βιδωμένο κοντάρι της ομπρέλας και γεμίστε το δοχείο περίπου στα 3/4 του ύψους του με μείγμα τσιμέντου. 

Όταν το τσιμέντο στερεοποιηθεί τοποθετείστε μικρά εποχιακά γλαστράκια και καλύψτε ελαφρά στην βάση των φυτών με χαλίκι ή χώμα.  

Βάσεις στήριξης για ομπρέλες κήπου αυτής της μορφής μπορούν να δημιουργηθούν και μέσα σε μεγάλες πήλινες γλάστρες, ενώ μια πλαστική βάση γεμάτη άμμο ή νερό μπορεί και να ...καμουφλαριστεί μέσα σε μια ξύλινη κατασσκευή σε σχήμα "κουτιού", που θα λειτουργεί ταυτόχρονα και σαν βοηθητικό τραπεζάκι. 

Πολλά τραπέζια εξωτερικού χώρου διαθέτει οπή για την τοποθέτηση - στήριξη ομπρέλας. 

Για να ομορφύνετε ένα τέτοιο τραπέζι δημιουργείστε ακριβώς στο σημείο αυτό μια πολύ εύκολη κατασκευή με πλαστικές γλάστρες. 

Θα χρειαστείτε μια πολύ μικρή και μια μεγαλύτερη και ρηχή γλάστρα. 

Ανοίξτε και στις δύο γλάστρες μια τρύπα, στο κέντρο τους, και με διάμετρο όση ακριβώς η οπή του τραπεζιού. 

Τοποθετείστε τις γλάστρες στο κέντρο του τραπεζιού, τοποθετείστε το κοντάρι της ομπρέλας στην θέση του και απλά φυτέψτε μικρά εποχιακά φυτά στην εξωτερική γλάστρα. 

Το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε είναι το ύψος της γλάστρας και των φυτών να μην εμποδίζουν το κλείσιμο της ομπρέλας. 

Τέλος, οι ομπρέλες σε εξωτερικούς χώρους, που παραμένουν μόνιμα ανοιχτές, είναι ένα στοιχείο στο οποίο μπορούν να τοποθετηθούν ηλιακά φωτιστικά γιρλάντες ή διακοσμητικά φωτάκια, για να δημιουργήσετε είτε έναν έντονο είτε έναν πιο ατμοσφαιρικό φωτισμό. 

Στηρίξτε τα φώτα στα εσωτερικά ελάσματα ή ξύλα της ομπρέλας ή στερεώστε τα περιμετρικά στο κάτω μέρος της.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ