2022-04-12 22:39:43
Φωτογραφία για Γερμανία: Η μηνιαία ταξιδιωτική κάρτα των 9 ευρώ θα είναι διαθέσιμη από την 1η Ιουνίου
Οι επιβάτες στη Γερμανία θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα τοπικά λεωφορεία, τραμ, U-Bahn και τρένο με μόλις 9 ευρώ το μήνα από την 1η Ιουνίου.

Η μηνιαία εκπτωτική κάρτα ταξιδιού συμπεριλήφθηκε στο πακέτο οικονομικής βοήθειας της κυβέρνησης συνασπισμού, το οποίο ανακοινώθηκε τον Μάρτιο και αποσκοπούσε στην άμβλυνση της κρίσης κόστους ζωής.

Τώρα πρόκειται να είναι πιο ευρείας εμβέλειας από ό,τι πιστεύαμε προηγουμένως, καθώς θα είναι διαθέσιμο σε εθνικό επίπεδο για μια περίοδο τριών μηνών.

Τη Δευτέρα, ο βουλευτής του SPD και ειδικός στις μεταφορές Martin Kröber είπε στις εφημερίδες RND: «Το εισιτήριο των 9 ευρώ πρέπει να ισχύει σε όλη τη χώρα. Διαφορετικά θα φέρει σε μειονεκτική θέση εκείνους τους μετακινούμενους που ταξιδεύουν πέρα ​​από τα σύνορα των ομοσπονδιακών πολιτειών και των δασμολογικών ενώσεων».

Καθώς η Bundestag αναμένεται να ψηφίσει στις 18 ή 19 Μαΐου για ένα νομοσχέδιο που δεν έχει ακόμη συνταχθεί, η 1η Ιουνίου είναι η συντομότερη δυνατή ημερομηνία για να διατεθεί το εισιτήριο στους επιβάτες, είπε ο Kröber.


Τα 9 ευρώ έχουν επίσης οριστεί να ισχύουν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες των διακοπών Ιουλίου και Αυγούστου, με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να πληρώνει το λογαριασμό της εκτιμώμενης παραχώρησης 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Τα εισιτήρια θα είναι διαθέσιμα μόνο μέσω της εφαρμογής Navigator της Deutsche Bahn, διαδικτυακά και στα γκισέ εισιτηρίων, και όχι σε μηχανήματα αυτόματης πώλησης, καθώς η ενημέρωση του εξοπλισμού πωλήσεων για να συμπεριλάβει το νέο τιμολόγιο θα ήταν πολύ δαπανηρή για την προσφορά των 90 ημερών.

Θα γίνονται επιστροφές χρημάτων για μηνιαίες συνδρομές και εισιτήρια εξαμήνου;

Η επιτροπή μεταφορών είπε ότι οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας θα λάβουν πίστωση ή επιστροφή χρημάτων για τη διαφορά μεταξύ της τιμής συνδρομής τους και του μηνιαίου εισιτηρίου των 9 ευρώ. Το πώς ακριβώς θα καταβληθεί θα πρέπει να το καθορίσουν οι μεταφορικές εταιρείες.

Ο Martin Kröber είπε επίσης στο RND: «Οι φοιτητές που έχουν αγοράσει εισιτήρια εξαμήνου πρέπει επίσης να επωφεληθούν από την επιστροφή χρημάτων».

thelocal.de

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ