2022-04-14 22:29:53
Φωτογραφία για Κίνα: Δύο φορτηγά τρένα συγκρούστηκαν σε γραμμή μεταφοράς άνθρακα.
Δύο φορτηγά τρένα συγκρούστηκαν την Πέμπτη σε έναν σιδηρόδρομο που συνδέει τις κορυφαίες περιοχές παραγωγής άνθρακα της Κίνας και το βασικό λιμάνι διανομής της, εμποδίζοντας πιθανώς τη μεταφορά του καυσίμου σε μια περίοδο που οι παράκτιες επαρχίες αντιμετωπίζουν προβλήματα με χαμηλές προμήθειες.

Η σύγκρουση σημειώθηκε γύρω στη 13:00 σε ένα σιδηροδρομικό σταθμό Tianjin στη γραμμή Datong-Qinhuangdao, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV. Ένα βίντεο που παρείχε ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός δείχνει ένα εμπορευματικό τρένο να χτυπά μια σταθμευμένη ατμομηχανή, προκαλώντας τον εκτροχιασμό και την ανατροπή πολλών βαγονιών. Το κινούμενο τρένο άρχισε να γλιστρά ενώ ήταν σταθμευμένο στο σταθμό, σύμφωνα με την έκθεση.

Έντεκα βαγόνια εκτροχιάστηκαν και δεν έχουν αναφερθεί θύματα, σύμφωνα με το CCTV. Οι ομάδες διάσωσης και επισκευής έχουν ενεργοποιηθεί. Δεν είναι σαφές πόσο μπορεί να διαρκέσει ο καθαρισμός και η διακοπή της μεταφοράς.


Η σιδηροδρομική γραμμή μήκους 653 χιλιομέτρων (406 μίλια), γνωστή ως Daqin, είναι η πιο πολυσύχναστη εμπορευματική διαδρομή της Κίνας. Συνδέει την πλούσια σε άνθρακα επαρχία Shanxi με το λιμάνι Qinhuangdao νοτιοανατολικά του Πεκίνου. Περισσότεροι από 420 εκατομμύρια τόνοι άνθρακα διέσχισαν τον αγωγό πέρυσι για να φορτωθούν σε πλοία που παραδίδουν τα καύσιμα στις νότιες επαρχίες.

Αυτές οι περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της βιομηχανικής δύναμης της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ της Κίνας, αντιμετωπίζουν ήδη περιορισμένες προμήθειες άνθρακα καθώς οι εισαγωγές μειώνονται και ένας αναζωπυρώνοντας ιός εμποδίζει τη μεταφορά του βασικού καυσίμου της χώρας, προειδοποίησε αξιωματούχος της βιομηχανίας την Τετάρτη.

Εικόνα αρχείου

ajot.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ