2022-04-14 19:08:21
Φωτογραφία για Μητροπολίτης Μαυροβουνίου Ιωαννίκιος, Το μάθημα των Θρησκευτικών θα πρέπει να οδηγεί τα παιδιά προς τη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας

 

Με θεολόγους του Μαυροβουνίου που διδάσκουν το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία της χώρας καθώς και του συνεργάτες του κατηχητικού έργου είχε συνάντηση στη Ποντγκόριτσα ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωάννίκιος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τη βούλησή του να συνδράμει με κάθε τρόπο στο έργο και την αποστολή τους ενώ ζήτησε ακόμη μεγαλύτερη συνεργασία με την τοπική εκκλησία.

“Θα ήθελα όλοι να δώσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσοχή στη θρησκευτική εκπαίδευση. Περιττό να πούμε ότι αυτή είναι μια από τις πιο σημαντικές δραστηριότητες”, υπογράμμισε.

Ο Μητροπολίτης κ. Ιωαννίκιος τόνισε προς τους καθηγητές και δασκάλους ότι το μάθημα των θρησκευτικών δεν θα πρέπει να περιορίζεται μόνο στις σχολικές αίθουσες, αλλά θα πρέπει να οδηγεί τα παιδιά προς τη λειτουργική ζωή της εκκλησίας

. Μόνο τότε θα έχει πραγματικό νόημα. “Για τα παιδιά και τους νέους δεν είναι σημαντικό να μαθαίνουν μόνο με τη σχολική έννοια. Δεν πρέπει να μείνουμε μόνο προς αυτή την κατεύθυνση. Γιατί η θρησκευτική εκπαίδευση, η οποία είναι απομονωμένη μόνο στα σχολεία, συχνά δεν επιφέρει καλά αποτελέσματα”, είπε.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβαν οι επικεφαλής του κατηχητικού έργου της Μητρόπολης Μαυροβουνίου καθώς και εκπαιδευτικοί. Ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος και συνεργασίας. Η συνάντηση έκλεισε με ευχές εν όψει του Πάσχα.

orthodoxianewsagency.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ