2022-04-22 11:27:52
Φωτογραφία για Σανγκάη: Μεταφέρουν άτομα αρνητικά στον κορονοϊό σε κέντρα καραντίνας
Οι αρχές στην Κίνα φαίνεται ότι εφαρμόζουν νέα μέθοδο στο πλαίσιο της «μηδενικής ανοχής» στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC ολόκληρες συνοικίες στη Σανγκάη αναγκάζονται να μετακινηθούν σε εγκαταστάσεις καραντίνας που απέχουν δεκάδες χιλιόμετρα.

Το BBC ανέφερε ότι κάτοικοι περιοχής στα βόρεια της πόλης έλαβαν επίσημη ειδοποίηση από κομματικά στελέχη για την μετακίνηση σε καραντίνα. Εκεί θα μείνουν τουλάχιστον μία εβδομάδα. Από τη μετακίνηση μπορούν να εξαιρεθούν τα μικρά παιδιά, οι ηλικιωμένοι και άτομα με αναπηρίες.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι σε αυτή τη καραντίνα θα σταλούν όσοι είναι αρνητικοί στον κορονοϊό. Δεν είναι σαφές γιατί θα σταλούν μόνο αυτοί. Ωστόσο, οι αξιωματούχοι δέχονται μεγάλη πίεση να μειώσουν τον κίνδυνο μετάδοσης και να μειώσουν τα κρούσματα στο μηδέν.

Ένα παρόμοιο περιστατικό είχε λάβει χώρα προ ημερών σε άλλο χωριό, το Μπεϊκάι, από το οποίο απομακρύνθηκαν μέσα στη νύχτα τουλάχιστον 1.000 άνθρωποι σε προσωρινό κατάλυμα για να απολυμάνουν την περιοχή.


Οι κάτοικοι κλήθηκαν να μαζέψουν τα υπάρχοντά τους, αλλά να αφήσουν ανοιχτές τις ντουλάπες, όπως και την εξώπορτα της κατοικίας τους. Τα κατοικίδια έμειναν πίσω, με τις αρχές να λένε ότι θα τα φροντίσουν.

Πρόκειται για ένα δείγμα για τα ακραία μέτρα τα οποία είναι διατεθειμένη να πάρει η Κίνα για να σταματήσει την εξάπλωση του Covid στη Σανγκάη, η οποία έχει καταγράψει περίπου 400.000 κρούσματα κατά τη διάρκεια αυτής της επιδημίας. Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού των 25 εκατομμυρίων της πόλης παραμένει υπό αυστηρό lockdown που διανύει τώρα την τέταρτη εβδομάδα.
Πηγή: BBC themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ