2022-04-28 00:29:30
Φωτογραφία για DIY Επιτραπέζιες λάμπες από φέτες ξύλου

 



Το ακατέργαστο ξύλο σε όλες τις μορφές του είναι από τα πιο καλαίσθητα υλικά για την κατασκευή DIY φωτιστικών και πολύ ιδιαίτερες επιτραπέζιες λάμπες μπορούν να δημιουργηθούν από φέτες ξύλου και ταινίες led ή συμβατικές λάμπες. 

1 Πολύ ιδιαίτερο επιτραπέζιο φωτιστικό από φέτες ξύλου μικρής διαμέτρου σε συνδυασμό με έναν σωλήνα από πλέξιγκλας, που μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής δεν είναι ορατός, και μέσα στον οποίο τοποθετείται ταινία led με καλώδιο. 

Για την κατασκευή του χρειάζεται να ανοιχτεί μια τρύπα στο κέντρο κάθε ξύλου με διάμετρο ίδια με αυτή του σωλήνα και στην συνέχεια οι φέτες να τριφτούν και να βαφτούν με βερνίκι.  

Μικρά κομμάτια ξύλου - πηχάκια κολλημένα με ξυλόκολλα βοηθούν ώστε οι φέτες του ξύλου να τοποθετηθούν η μία πάνω στην άλλη αλλά με μικρά ή μεγαλύτερα κενά ανάμεσά τους, από τα οποία θα διαχέεται το φως. 


Ο σωλήνας πλεξιγκλάς με την κολλημένη ledoταινία στο εσωτερικό του περνιέται στο κέντρο της κατασκευής, αφού πριν στα κενά κάθε φέτας έχει τοποθετηθεί κόλλα ώστε να τον κρατά στερεωμένο. 

Ένα μικρό σκάψιμο στο κάτω και πλαϊνό μέρος της τελευταίας φέτας βοηθά στην στερέωση του καλωδίου.     

2 Φωτιστικό από ακατέργαστα κομμάτια ξύλου 

Μια φαρδιά φέτα από κορμό χρησιμοποιείται σαν το βασικό μέρος του φωτιστικού, στο κέντρο της οποίας αφού ανοιχτεί τρύπα τοποθετείται ντουί και επίπεδη λάμπα led. 

Φέτες ξύλου που επίσης διαθέτουν τρύπα στο κέντρο τους και τρία στρογγυλά πηχάκια προσαρμόζονται με ξυλόκολλα επάνω στην βάση της κατασκευής ενώ στην κορυφή ένα θαλασσόξυλο ολοκληρώνει την διακόσμηση του φωτιστικού. 

3 Minimal επιτραπέζιο φωτιστικό από φέτα ξύλου και ταινία led

Μια φαρδιά φέτα ξύλου κόβεται  ελαφρά στο κάτω μέρος, ώστε να μπορεί να σταθεί σταθερά πάνω σε μια επίπεδη επιφάνεια. 

Το ξύλο θα πρέπει να τρυπηθεί - "φαγωθεί" αρκετά στο εσωτερικό του και μετά το τρίψιμο και βάψιμό του με βερνίκι στον εσωτερικό κύκλο που δημιουργείται προσμόζεται με κόλλα ταινία led. 

4 Επιτραπέζια φωτιστικά από ακατέργαστο ξύλο με  κλασσικά καπέλα

Η  πιο απλή μορφή DIY φωτιστικών από φέτες ξύλου, σε ό,τι αφορά την επεξεργασία - προετοιμασία του ξύλου, αφού σαν βάση του φωτιστικού μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και μια συμπαγής φέτα από χοντρό σχετικά κορμό. 

Τα μόνα που επιπλέον θα χρειαστούν είναι το ελαφρύ κόψιμο του ξύλου στο κάτω μέρος ώστε το φωτιστικό να στέκεται σταθερά και  η  προσαρμογή καλωδίου και ντουϊ στην κορυφή της φέτας. 

Η βασική δυσκολία για ερασιτέχνες σε κατασκευές αυτής της μορφής, όπως και σε όλες τις ξύλινες κατασκευές, είναι η επεξεργασία του ξύλου όταν απαιτείται κόψιμο, τρύπημα κλπ με ειδικά εργαλεία. 

Όμως αυτό είναι κάτι που μπορεί να γίνει εύκολα και οικονομικά από έναν επαγγελματία ξυλουργό, ώστε με έτοιμα τα  κομμάτια του ξύλου να μπορέσετε να υλοποιήσετε την κατασκευή ενός πραγματικά πολύ ξεχωριστού DIY φωτιστικού σε όποιο σχέδιο προτιμάτε. 

soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ