2023-03-09 16:02:22
Φωτογραφία για Καλλιτεχνικές κατασκευές διακόσμησης τοίχου από φέτες ξύλου
Το φυσικό ξύλο, σε διάφορες μορφές, ανήκει στα πιο δημοφιλή αλλά και καλαίσθητα υλικά για DIY - Κατασκευές. Ανάμεσα σε όλα τα άλλα που μπορούν να δημιουργηθούν από ξύλο και καλλιτεχνικές κατασκευές για διακόσμηση τοίχου δημιουργημένες από το ξύλο χοντρών κλαδιών, αφού αυτά κοπούν σε μικρά  κομμάτια μικρού πάχους.  

Πρόκειται για κατασκευές που η γενική τους αισθητική ποικίλει, ανάλογα με τον σχεδιασμό, όμως η γενική διαδικασία κατασκευής τους είναι παρόμοια είτε πρόκειται για μια απλή ερασιτεχνική κατασκευή είτε για ένα μεγάλο και σύνθετο καλλιτεχνικό έργο.

Τα κλαδιά θα πρέπει αρχικά να καθαριστούν από κάθε ξένο στοιχείο, να κοπούν σε φέτες ίδιου ή διαφορετικού πάχους και μετά το τρίψιμό τους ώστε να αποκτήσουν λεία όψη να κολληθούν είτε πάνω σε μια ξύλινη συνήθως επιφάνεια αποκτώντας την μορφή ενός πολύ ιδιαίτερου "κάδρου", είτε και απευθείας πάνω στον τοίχο επιλογή που συνηθίζεται σε ιδιαίτερου σχεδίου και μεγάλου μεγέθους έργα. 


Στην ίδια κατασκευή μπορούν να συνδυαστούν φέτες ξύλου όχι μόνο διαφορετικής διατομής αλλά και από διαφορετικά είδη ξύλου πχ σημύδα, πεύκο, λεύκα κλπ

Ανάλογα με το είδος του ξύλου οι φέτες διαφέρουν και χρωματικά, όμως η απόχρωσή τους μπορεί και να τονιστει με βερνίκι - λάδι ξύλου, για την δημιουργία χρωματικών αντιθέσεων στην ίδια κατασκευή. 

Βερνίκι ή λάδι ξύλου μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την μετέπειτα συντήρησή τους, αν το φυσικό χρώμα του ξύλου αρχίζει με τον χρόνο να "ξεθωριάζει".

Όπως ισχύει για όλες τις κατασκευές από φυσικό ξύλο καλό είναι να τοποθετούνται μακριά  από πηγές θερμότητας ώστε να αποφευχθούν πιθανές ρωγμές από τις έντονες εναλλαγές θερμοκρασίας. 

Σε πιο μοντέρνου ύφους κατασκευές αυτής της μορφής μπορούν να χρησιμοποιηθούν και χρώματα ακόμη και σε συνδυασμό με βερνίκια ξύλου.

Εκτός από αμιγώς διακοσμητικές κατασκευές με φέτες ξύλου μπορούν και να ενσωματωθούν σε χρηστικά αντικείμενα όπως πχ κρεμάστρες τοίχου, καθρέφτες κλπ. 

Σε μικρού μεγέθους κατασκευές μπορούν να χρησιμοποιηθούν και διακοσμητικές φέτες ξύλου που διατίθενται από καταστήματα ειδών διακόσμησης και υλικών για DIY-Κατασκευές. 

Πρόκειται γενικά για πολύ ιδιαίτερες και καλαίσθητες κατασκευές, που προσθέτουν υφή και ζεστασιά στον χώρο που θα τοποθετηθούν, ενώ ακόμη και οι απλές δημιουργίες δεν παύουν να αποτελούν ένα μικρό έργο τέχνης πολύ ιδιαίτερης αισθητικής. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ