2022-04-29 19:13:01
Φωτογραφία για Μοντέρνα αισθητική με θέα τα ...κανάλια του Άμστερνταμ



Στις κλασσικές τουριστικές καρτ ποστάλ του Άμστερνταμ εκτός από τουλίπες :) πολύ συχνά αποθανατίζονται τα παλιά ιστορικά κτίσματα που βρίσκονται ακριβως μπροστά από τα κανάλια της Ολλανδικής πρωτεύουσας. Σε ένα τέτοιο παλιό αρχοντικό βρίσκεται το συγκεκριμένο διαμέρισμα, ανακαινισμένο πλήρως εσωτερικά από τον διάσημο Ολλανδό interior designer Marcel Wolterinck. 

Στην διαμόρφωση του σπιτιού, που εκτείνεται σε δύο ορόφους, έχουν συμπεριληφθεί αγαπημένα και χαρακτηριστικά στοιχεία σχεδιασμού του Marcel Wolterinck, όπως σκουρόχρωμα ξύλα και λιτές γεωμετρικές φόρμες. 

Παρά το έντονα μοντέρνο ύφος της διακόσμησης η γενική αισθητική του χώρου είναι απόλυτα εναρμονισμένη τόσο με τα αρχικά αρχιτεκτονικά του χαρακτηριστικά όσο και με την ατμόσφαιρα της πόλης και των καναλιών, που η θεά τους δεσπόζουν από το εσωτερικό του σπιτιού μέσω των μεγάλων παραθύρων. 




Τα επιβλητικά ξύλινα δοκάρια οροφής, τα μοντέρνα έργα τέχνης, οι απόλυτα γεωμετρικές φόρμες των επίπλων, τα όχι πολλά αλλά μεγάλου όγκου έπιπλα που δημιουργούν την αίσθηση ότι οι χώροι είναι ακόμη μεγαλύτεροι από όσο στην πραγματικότητα και οι έντονες χρωματικές αντιθέσεις άσπρου, μαύρου και καφέ είναι τα βασικά στοιχεία της διαμόρφωσης.

Ένα ακόμη στοιχείο που συμβάλλει σημαντικά στην συνολική αισθητική και ατμόσφαιρα του σπιτιού είναι ο ιδιαίτερα μελετημένος φωτισμός όλων των χώρων, με μεγάλο αριθμό φωτιστικών μοντέρνου ύφους αλλά και πολυάριθμα  σποτ οροφής. 



https://www.wolterinck.com/en/

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Στο Πρωινό του STAR o Βασάλος;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Στο Πρωινό του STAR o Βασάλος;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ