2022-05-20 14:40:22
Φωτογραφία για Παρασκευή, 20/5/2022: Εργασίες ημέρας

 



Μαθηματικά: Αρχικά, κάνουμε τη "Δραστηριότητα με προεκτάσεις", στη σελίδα 24 του Τ.Ε.. Έπειτα, με τη συνδρομή της "Διερεύνησης" (σελίδα 153 - Β.Μ.), του φύλλου θεωρίας "Τύποι περιμέτρων και εμβαδών" και της προηγούμενης ανάρτησης, διαβάζουμε πολύ καλά τη θεωρία, τις εφαρμογές και τον "Αυτοέλεγχο" του 64ου κεφαλαίου (σελίδα 154 - Β.Μ.). Τέλος, λύνουμε τις ασκήσεις 1, 2 και το πρόβλημα 1, στη σελίδα 25 του Τ.Ε..

Γλώσσα: Συμβουλευόμαστε την αντίστοιχη ανάρτηση και συμπληρώνουμε τις εργασίες 6 (σελίδα 45 - Τ.Ε.), 5, 6 και 7 (σελίδες 48 και 49 - Β.Μ.). 

Ιστορία: Το α΄ μέρος του κεφαλαίου "Οι Βαλκανικοί Πόλεμοι", δηλαδή αυτό που έχει να κάνει με τον Α΄ Βαλκανικό Πόλεμο, ολοκληρώθηκε. Ωστόσο, θα χρειαστεί ένα ακόμη μάθημα για να συμπληρωθεί το παζλ αυτής της ευτυχούς ιστορικής στιγμής για τη χώρα μας, που θα γίνει, εμβόλιμα, μέσα στην επόμενη εβδομάδα και για την οποία θα ενημερωθείτε εγκαίρως. Παρόλα αυτά, εσείς μπορείτε να ξαναδείτε τα γεγονότα του Α΄ Βαλκανικού Πολέμου, μέσω του εκπαιδευτικού υλικού της αντίστοιχης ανάρτησης.


Φυσική: Το ΦΕ4 "Το μάτι μας" θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα, 23/5. Εσείς, βεβαίως, έχετε τη δυνατότητα να ξαναθυμηθείτε τα πειράματα και τις παρατηρήσεις τους με ένα "Κλικ στη μάθηση" στην αντίστοιχη ανάρτηση.

Φυσικά, δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στον ξαφνικό θάνατο του μεγάλου μας συνθέτη, Βαγγέλη Παπαθανασίου, που ξεπέρασε με το έργο του, όχι μόνο τα σύνορα της χώρας μας, αλλά και του πλανήτη Γη, μια και το επικό του έργο "Μυθωδία" ακούστηκε σε ζωντανή δορυφορική σύνδεση στον πλανήτη Άρη, στα πλαίσια της αποστολής "Odysseus" της NASA, το 2001, από τους στύλους του Ολυμπίου Διός, στο κέντρο της Αθήνας Αντίο τεράστιε, Βαγγέλη Παπαθανασίου!!!


klikstimathisi
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ