2022-05-23 23:46:54
Φωτογραφία για Ερντογάν: Για μένα δεν υπάρχει πια Μητσοτάκης, δεν θα συναντηθώ ποτέ μαζί του
Σε επιθετικές δηλώσεις σε βάρος της Ελλάδας και του Έλληνα πρωθυπουργού προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η επίθεση, σύμφωνα και με όσα μετέδωσε η Hürriyet ξεκίνησε καταδεικνύοντας την... "αχαριστία της Ελλάδας": "Εξηγήσαμε σε όλους τους συνομιλητές μας την προσέγγιση της Τουρκίας στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ με έμφαση στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και τη συμμαχία. Αυτό το λάθος έγινε κατά την αποχώρηση της Ελλάδας και της Γαλλίας από το ΝΑΤΟ και η Τουρκία τους στήριξε τότε. Και τι έγινε; Πώς ανταποδίδει η Ελλάδα αυτή τη στιγμή;", είπε ο Ερντογάν.

Μιλώντας μετά τη λήξη του καθιερωμένου υπουργικού συμβουλίου, ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι, στην ομιλία του στο Κογκρέσο, έκανε συστάσεις για μη πώληση F-16 προς την Τουρκία.

"Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια Ελλάδα που χρωστάει 400 δισ. ευρώ σε ευρωπαϊκές χώρες. Μιλήσαμε μαζί τους. Στη συνάντηση συμφωνήσαμε ότι δεν πρέπει να φέρουμε τρίτες χώρες ανάμεσά μας. Ας σκεφτεί ο Μητσοτάκης το μέλλον. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια Ελλάδα που προτείνει στις ΗΠΑ να μην δώσουν τα F-16 στην Τουρκία. Μετά από αυτό δεν υπάρχει κανένας με το όνομα Μητσοτάκης για μένα. Οι ΗΠΑ μάλλον δεν θα ενεργήσουν σύμφωνα με τα λόγια της Ελλάδας", είπε.


"Νομίζω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα πάρουν την απόφασή τους κοιτάζοντας το στόμα του Μητσοτάκη", είπε

Παράλληλα κατηγόρησε την Ελλάδα ότι έχει χτίσει δέκα βάσεις. "Γιατί δημιουργούνται αυτές οι βάσεις στην Ελλάδα;", διερωτήθηκε.

Στο τέλος της ομιλίας του ο Ερντογάν δήλωσε: "Για μένα δεν υπάρχει πια Μητσοτάκης μετά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ" και συμπλήρωσε: "Δεν θα συναντηθώ ποτέ μαζί του".
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ