2022-06-16 09:26:04
Φωτογραφία για Η Βαυαρία θέλει επιπλέον τρένα λόγω του εισιτηρίου των 9€
Λόγω του πλήθους κόσμου στα τρένα μετά την εισαγωγή του εισιτηρίου των 9 ευρώ, ο υπουργός Μεταφορών της Βαυαρίας Christian Bernreiter θέλει να δρομολογήσει επιπλέον τρένα. Για οκτώ εκατομμύρια ευρώ, η υπηρεσία πρόκειται να επεκταθεί, ιδίως τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.

Αλίκη Μαχαίρα

Περισσότερες συνδέσεις στις τοπικές μεταφορές

Ειδικά την Πεντηκοστή, το εισιτήριο των 9 ευρώ προσέλκυσε επιπλέον επιβάτες σε τρένα και λεωφορεία. Πολλά τρένα ήταν τόσο γεμάτα που οι επιβάτες με ποδήλατα δεν μπορούσαν να βρουν θέση.

Ο Bernreiter ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση του κρατιδίου της Βαυαρίας θα επενδύσει τώρα οκτώ εκατομμύρια ευρώ για να προσφέρει πρόσθετες υπηρεσίες τοπικών μεταφορών σε δημοφιλή δρομολόγια, ιδίως τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.

Αύξηση εάν είναι ρεαλιστικά εφικτή

Με τα πρόσθετα κονδύλια, η Βαυαρική Εταιρεία Σιδηροδρόμων, σε συνεργασία με τις αντίστοιχες σιδηροδρομικές εταιρείες, πρόκειται να αυξήσει τις συνδέσεις που έχουν ιδιαίτερη ζήτηση, εάν “μια πρόσθετη προσφορά μπορεί ρεαλιστικά να υλοποιηθεί”, δήλωσε ο Bernreiter.


Μεταξύ άλλων, πρόκειται για τις διαδρομές Μόναχο – Buchloe, Ulm – Regensburg – Neumarkt και Garmisch-Partenkirchen – Grainau.

Κριτική

Στην ανακοίνωσή του, ο Bernreiter εξέφρασε θεμελιώδη κριτική για το μειωμένο μηνιαίο εισιτήριο. Λόγω του κόστους του, είναι “εις βάρος μιας βιώσιμης επέκτασης” των δημόσιων μεταφορών.

Μετά τη λήξη της προσφοράς στα τέλη Αυγούστου, θα πρέπει επίσης να υπάρξουν “σημαντικές αυξήσεις των τιμολογίων”, τόνισε ο Bernreiter.

“Παρ’ όλα αυτά, οι επιβάτες δεν θα πρέπει να πληρώνουν τον ακριβό ακτιβισμό της ομοσπονδιακής κυβέρνησης”, δήλωσε ο Bernreiter. Γι’ αυτό η Βαυαρία παίρνει τώρα εθελοντικά χρήματα στα χέρια της για περαιτέρω συνδέσεις.

grland.info

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ