2022-06-28 11:43:29
Φωτογραφία για Ο Δήμος επιμένει: Συγκέντρωση στις 6 Ιουλίου στο Ρίο για την υπογειοποίηση και «έφοδο» σε Καραμανλή στις 7 Ιουλίου
«Έφοδο» στο γραφείο του Κώστα Καραμανλή ετοιμάζουν ο Δήμος και η Επιτροπή Αγώνα για την υπογειοποίηση του τρένου, οι οποίοι αποφάσισαν στις 6 Ιουλίου να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο Ρίο και μία μέρα μετά να επιδώσουν ψήφισμα στον Υπουργό Υποδομών.

Συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο σύσκεψη με τους εκπροσώπους της Επιτροπής Αγώνα Συλλόγων που αγωνίζεται για την υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, τους ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο επίμαχο θέμα της υπογειοποίησης της σιδηροδρομικής γραμμής και την δημιουργία του γραμμικού πάρκου.

Ο Δήμαρχος, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός μετά τις τελευταίες δηλώσεις του αρμόδιου Υπουργού και της κυβέρνησης, ενώ όπως τόνισε, ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί με αιτήματα την υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής, την συνέχιση λειτουργίας του Προαστιακού και την διαμόρφωση γραμμικού πάρκου στην επιφάνειά της.


Επισήμανε επίσης τα εξής: «Δεν θα διαπραγματευτούμε οποιαδήποτε λύση που βλάπτει την πόλη μας και τους κατοίκους της. Δεν θα αποδεχτούμε να διχοτομηθεί η πόλη, να υψωθούν τείχη και να υποβαθμιστεί η ζωή μας.

Ο Πατραϊκός λαός, θα συνεχίσει ενωμένος τον αγώνα του, για να μείνουν και αυτοί οι σχεδιασμοί στα χαρτιά. Το διαχρονικό αίτημα για σύγχρονο τρένο με υπογειοποίηση της νέας σιδηροδρομικής γραμμής, την λειτουργία του προαστιακού και την δημιουργία γραμμικού πάρκου, πεζοδρόμων και ποδηλατόδρομου, είναι ρεαλιστικό και άμεσα εφαρμόσιμο».

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε, να πραγματοποιηθεί από τον Δήμο και την Επιτροπή Αγώνα, μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση, την Τετάρτη 6 Ιουλίου, στις 8 μ.μ., στον νέο σταθμό του προαστιακού σιδηροδρόμου στο Ρίο.

Επίσης, την επόμενη μέρα, την Πέμπτη 7 Ιουλίου, η Δημοτική Αρχή και αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αγώνα, θα καταθέσουν το ψήφισμα της συγκέντρωσης στον Υπουργό Υποδομών, Κώστα Καραμανλή.

gnomip.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ