2022-06-29 10:35:33
Φωτογραφία για Τζανάκης: «Ενδεχομένως να δούμε και 30.000 κρούσματα τη μέρα. Οι Ο4 και Ο5 διαφεύγουν των εμβολίων» (βίντεο)
Προβληματισμό μεταξύ των ειδικών έχει προκαλέσει η «εκτόξευση» των κρουσμάτων κορονοϊού που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες. Ανησυχία, όμως, υπάρχει και για τις νοσηλείες, οι οποίες αυξάνονται μέρα με τη μέρα. Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε σχετικά ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

«Ενδεχομένως να δούμε και 30.000 κρούσματα τη μέρα»

«Δεν ήταν έκπληξη για εμάς αυτά τα νούμερα. Περιμέναμε το καλοκαιρινό κύμα, στο ύψος που έχει έρθει. Ενδεχομένως να δούμε και 30.000 κρούσματα τη μέρα. Δεν μπορώ να πω ότι συμμερίζομαι τις προσεγγίσεις ότι θα φτάσουμε τις 400 νοσηλείες στις ΜΕΘ. Τα δικά μου μοντέλα δείχνουν ότι τέλος Ιουλίου θα πάμε προς αποκλιμάκωση των κρουσμάτων. Πρέπει να κρατήσουμε τα πράγματα διαχειρίσιμα, και τα κρούσματα σε χαμηλά νούμερα. Να φοράμε μάσκα όπου υπάρχει συνωστισμός», ανέφερε ο κ. Τζανάκης.

«Οι μεταλλάξεις Ο4 και Ο5 διαφεύγουν τελείως των εμβολίων και της προηγούμενης νόσησης»


«Νομίζω ότι το Σεπτέμβριο θα είναι καλά τα πράγματα. Στα σχολεία η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και πιο οργανωμένη, και μπορούμε να παρέμβουμε καλύτερα. Τώρα όλοι συμμετέχουμε σε κοινωνικές εκδηλώσεις χωρίς μέτρα προστασίας, και έτσι μαζί με τις Ο4 και Ο5 οδηγούμαστε στο αποτέλεσμα που βλέπουμε σήμερα. Η παραλλαγή αυτή μας βρίσκει στα κάτω μας από πλευράς ανοσοπροστασίας. Αυτές οι μεταλλάξεις διαφεύγουν τελείως των εμβολίων, αλλά και της προηγούμενης νόσησης. Για αυτό το 1/3 σχεδόν των κρουσμάτων είναι επαναλοιμώξεις», εξήγησε ο ίδιος.

4η δόση: «Μια ιατρική πράξη όταν γίνεται χωρίς ωφέλεια δεν μπορεί να αποτελεί σύσταση των γιατρών»

Αναφερόμενος τέλος στην 4η δόση του εμβολίου, για όσους είναι κάτω των 60 ετών, ο κ. Τζανάκης σημείωσε ότι «Εγώ έχω κάνει την τέταρτη δόση λόγω ηλικιακού ορίου, αλλά και της στενής μου επαφής με ασθενείς. Αλλά δεν μπορείς σε κάποιον που είναι 30, 40, 50 χρονών και δεν έχει προβλήματα υγείας, ενώ έχει εμβολιαστεί με 3 δόσεις, ή έχει νοσήσει, να του πεις χωρίς επιστημονικές ενδείξεις να εμβολιαστεί με την 4η δόση. Μια ιατρική πράξη, όσο αθώα και αν είναι, όταν γίνεται χωρίς ωφέλεια δεν μπορεί να αποτελεί σύσταση των γιατρών». themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ