2022-06-29 09:57:23
Φωτογραφία για «Πράσινη πόλη» το Λονδίνο – Συρμοί του μετρό θα κινούνται με ηλιακή ενέργεια
Τρένα θα κινούνται με ηλιακή ενέργεια στο μετρό του Λονδίνου σύντομα, με τον Σαντίκ Καν να δεσμεύεται ότι τουλάχιστον το 10% των μεταφορών στην βρετανική πρωτεύουσα θα προέρχεται από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου

Ο δήμαρχος του Λονδίνου επιβεβαίωσε ότι υπογράφει τη Συνθήκη Μη Διάδοσης Ορυκτών Καυσίμων και ότι το Λονδίνο γίνεται η μεγαλύτερη πόλη στον κόσμο που υπογράφει τη δέσμευση να σταματήσει την υποστήριξη για νέες προμήθειες άνθρακα, πετρελαίου και φυσικού αερίου που ευθύνονται για το 86% όλων των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα την τελευταία δεκαετία και να καταργήσει σταδιακά την υπάρχουσα παραγωγή ορυκτών καυσίμων εγκαινιάζοντας την Εβδομάδα Δράσης για το Κλίμα στην βρετανική πρωτεύουσα. Ο Σαντικ Καν επισήμανε ότι «ξοδεύουμε 11 δισεκατομμύρια λίρες το χρόνο για να ζεσταίνουμε τα σπίτια μας και να τροφοδοτούμε με καύσιμα τα αυτοκίνητα. Αλλά αυτό το νησί είναι ευλογημένο με άνεμο και ηλιακή ενέργεια. Η προοπτική αυτού του έργου είναι να χρησιμοποιούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας η πυροσβεστική, η αστυνομία, οι δήμοι και το σύστημα υγείας».


Ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Το Λονδίνο διαθέτει το 1/3 των σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά χρειάζονται περισσότερα για να χτιστεί «η πιο πράσινη πόλη που αξίζουν οι Λονδρέζοι».

Μετά από οκτώ χρόνια, δηλαδή το 2030 θα μπορεί να διανύσει κανείς την μισή συνολική απόσταση με ηλεκτρικό αυτοκίνητο, τόνισε ο δήμαρχος.

Όμως είναι γεγονός ότι το κόστος για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκίνητων είναι υψηλό και απαγορευτικό για το μεγαλύτερο ποσοστό των οικογενειών με μεσαίο η χαμηλό εισόδημα.

«Ενθαρρύνω τους ανθρώπους να περπατούν και να κάνουν ποδήλατο ή να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς» απαντά ο Σαντικ Καν.

Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου

ertnews.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ