2022-07-17 00:33:37
Φωτογραφία για Πτώση αεροσκάφους δυτικά της Καβάλας
Αεροσκάφος έπεσε δυτικά της Καβάλας, ανάμεσα στα χωριά Αντιφίλιπποι και Παλαιοχώρι, λίγο πριν τις 23.00. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ πρόκειται για μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου Antonov που εκτελούσε πτήση από τη Σερβία με προορισμό την Ιορδανία.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί ο αριθμός των επιβαινόντων και η κατάστασή τους. Το αεροσκάφος φέρεται να εξέπεμψε σήμα κινδύνου από το ελληνικό FIR και οι αρχές του αεροδρομίου της Καβάλας τέθηκαν σε συναγερμό, ωστόσο το αεροπλάνο κατέπεσε 10 ναυτικά μίλια δυτικά της πόλης.

Ήδη έχει ξεκινήσει επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, ενώ στην περιοχή της πτώσης μετέβησαν πυροσβεστικές δυνάμεις και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Συγκεκριμένα στο σημείο έχουν μεταβεί 15 πυροσβέστες με επτά οχήματα ενώ μεταβαίνουν και δυνάμεις από την 2η και 4η ΕΜΑΚ.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ το αεροσκάφος φαίνεται πως έχει διαλυθεί σε πολλά κομμάτια, υπάρχουν διάσπαρτες εστίες φωτιάς και ακούγονται εκρήξεις με αποτέλεσμα να καθίσταται δυσχερής η προσπάθεια να προσεγγίσουν τα κλιμάκια της Πυροσβεστικής.


Τοπικά ειδησεογραφικά site μεταδίδουν πως στα γύρω χωριά διακόπηκε η ηλεκτροδότηση. Κατά τη συντριβή του αεροσκάφους πιθανολογείται ότι προσέκρουσε σε πυλώνα ή ηλεκτροφόρα καλώδια, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει έκρηξη και μπλακ άουτ σε Νικήσιανη, Γεωργιανή, Άγιο Χριστόφορο, Παλαιοχώρι και Αντιφιλίππους.

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή της πτώσης ώστε να συνδράμουν τις προσπάθειες κατάσβεσης ή να παράσχουν οποιαδήποτε άλλη βοήθεια χρειαστεί
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ