2022-07-24 15:40:04
Φωτογραφία για Αυτά είναι τα νέα πλάνα για το  Action 24 μετά την πώληση του...
“Ανοίγουν τη βεντάλια” των δραστηριοτήτων τους οι εφοπλιστές Δημήτρης Μπάκος και Γιάννης Καϋμενάκης, συνεπικουρούμενοι από τον νομικό Αλέξανδρο Εξάρχου.

Οι νέοι μεγαλομέτοχοι της Intrakat, εδώ και αρκετό διάστημα, βολιδοσκοπούσαν την είσοδο στα media, συνομιλώντας με 2-3 κανάλια.

Τελικά, οι διαπραγματεύσεις με τον τηλεοπτικό σταθμό Action 24 της εταιρείας Sport TV Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ, με Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο τον Διονύση Παναγιωτάκη, τελεσφόρησαν, με τους νέους μεγαλομετόχους της Intrakat να αποκτούν το 100% της εταιρείας.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπολογίζεται στα τέλη Σεπτεμβρίου, με το τίμημα να βασίζεται σε δυο κύριες παραμέτρους: Τον κύκλο εργασιών και το σύνολο των υποχρεώσεων.

Στόχος των νέων ιδιοκτητών αποτελεί, πρωτίστως, η ενίσχυση του ενημερωτικού τομέα του καναλιού και ήδη οι πρώτες “μεταγραφές” στελεχών θεωρούνται ολοκληρωμένες.


Τα οικονομικά μεγέθη του Action 24

Το Action 24 (ξεκίνησε αρχικά ως TVM, μετά ως Magic και Sport TV και το 2013 μετονομάστηκε σε Action 24) παρουσίασε κύκλο εργασιών 1,15 εκατ. ευρώ το 2020 έναντι 1,42 εκατ. ευρώ το 2019 και ζημιές μετά από φόρους 0,64 εκατ. ευρώ το 2020 έναντι ζημιών μετά από φόρους 0,46 εκατ. ευρώ το 2019.

Αντίστοιχα, το 2020 το σύνολο των υποχρεώσεων ανήλθε στα 5,8 εκατ. ευρώ έναντι 5 εκατ. ευρώ το 2019, με τα ίδια κεφάλαια στα τέλη του 2020 να είναι αρνητικά κατά 1,9 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, στις 2 Μαρτίου αποφασίστηκε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 498.000 ευρώ με καταβολή μετρητών.

Με γνώμονα τα ανωτέρω και σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες, το τίμημα για την εξαγορά της εταιρείας Sport TV Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ εκτιμάται ότι δύναται να ανήλθε στα έως 10 εκατ. ευρώ.

Ενισχύεται ο ενημερωτικός τομέας ενόψει εκλογών, ανοιχτό το ενδεχόμενο απόκτησης άδειας πανελλαδικής εμβέλειας

Οι νέοι ιδιοκτήτες του Action 24 αναμένεται να ενισχύσουν τον ενημερωτικό χαρακτήρα του σταθμού, διατηρώντας τον ίδιο πολιτικό και οικονομικό προσανατολισμό ενόψει και των επερχόμενων εθνικών εκλογών.

Συγκεκριμένα, εξετάζεται η μετάδοση ζωντανού ενημερωτικού προγράμματος και τις πρωινές ώρες, με στόχο το συνολικό ενημερωτικό πρόγραμμα να φτάνει έως και τις 12 ώρες.

Ήδη οι πρώτες “μεταγραφές” στελεχών ολοκληρώθηκαν, όπως του δημοσιογράφου Γιάννη Σαραντάκου, ο οποίος θα αναλάβει Διευθυντής Ειδήσεων.

Εφόσον ολοκληρωθεί με επιτυχία η πρώτη φάση, τότε το Action 24 θα κινηθεί για την απόκτηση άδειας πανελλαδικής εμβέλειας, εάν και ένα τέτοιο εγχείρημα απαιτεί σημαντικά κεφάλαια (30 εκατ. ευρώ).

Τέλος, οι νέοι ιδιοκτήτες του Action 24 δεν φαίνεται να προσανατολίζονται για την απόκτηση κι άλλου περιφερειακού σταθμού, δεδομένου ότι το Action 24 μπορεί να μεταδίδεται – δυνητικά – στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας από τις συνδρομητικές πλατφόρμες των COSMOTE TV και NOVA.

Του Φώτη Φωτεινού ( capital.gr)

Πηγή: TVNEA.COM
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ