2022-09-08 08:17:54
Φωτογραφία για DIY Κάλυμμα καλοριφέρ από απλές ξύλινες σανίδες
Οικονομικός  και όχι δύσκολος τρόπος -για όποιον έχει έστω και μικρή εμπειρία σε ξύλινες κατασκευές- δημιουργίας καλυμμάτων για σώματα καλοριφέρ τα οποία  ομολογουμένως δεν είναι και ό,τι ...πιο κομψό αισθητικά σε κάθε χώρο. Τα καλύμματα αυτής της μορφής δεν επηρεάζουν την λειτουργικότητα του σώματος και βεβαίως η κατασκευή μπορεί να γίνει στις ακριβείς διαστάσεις για κάθε σώμα και με κόστος πολύ μικρότερο από αντίστοιχα έτοιμα καλύμματα καλοριφέρ ακόμη και αν αναθέσετε την κατασκευή τους σε έναν επαγγελματία ξυλουργό. 

Το κεντρικό μέρος της κατασκευής δημιουργείται από ξύλινα δοκαράκια μικρού πάχους και στερεώνεται - βιδώνεται πάνω στο τοίχο, με τρόπο που περιμετρικά του σώματος να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο πάνω στο οποίο στην συνέχεια θα βιδωθούν τα ξύλα που τελικώς θα το ...κρύψουν. 

Το πλαίσιο και η τελική κατασκευή είναι ανοιχτά στις πλαϊνές πλευρές, έτσι που χωρίς πρόβλημα να υπάρχει πρόσβαση στην λειτουργία εξαέρωσης και ρύθμισης του σώματος. 


Το κάλυμμα στο επάνω και μπροστινό μέρος δημιουργείται με απλές ξύλινες σανίδες, κομμένες στις απαιτούμενες διαστάσεις οι οποίες βιδώνονται η μία δίπλα στην άλλη και κολλιούνται με ξυλόκολλα ή βιδώνονται στο εσωτερικό μέρος, ώστε οι βίδες να μην είναι ορατές.

Τελικό στάδιο το βάψιμο των ξύλων με χρώμα για ξύλινες επιφάνειες, χρώμα κιμωλίας ή και βερνίκι εμποτισμού αν θέλετε το ξύλο να διατηρήσει την φυσική του απόχρωση. 

ΠΗΓΗ:

lukearthurwells.com


ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ