2022-09-18 21:59:00
Φωτογραφία για Εθνικιστική υστερία Μπαχτσελί: Έλληνες, θα πληρώσετε με το αίμα σας..
Σε παραλήρημα διαρκείας βρίσκεται η πολιτική ηγεσία της Τουρκίας, επαναλαμβάνοντας κάθε μέρα τις ίδιες απειλές εναντίον της Ελλάδας.

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP) και εταίρος του κόμματος Ερντογάν στην κυβέρνηση, εκτόξευσε εκ νέου απειλές για εισβολή στην Ελλάδα, λέγοντας απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι θα έρθουν μέρα, «για να σας κάνουμε να ξεπληρώσετε για τις παρενοχλήσεις σας με το αίμα και τις ζωές μας», μεταδίδει ο ΣΚΑΪ.

«Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Μητσοτάκης δήλωσε αντί τη νύχτα, να έρθουμε μέρα. Ευχαρίστως και τρέχοντας θα έρθουμε να καλύψουμε τη μέρα σας σαν να είναι νύχτα, και να σας κάνουμε να ξεπληρώσετε για τις παρενοχλήσεις σας με το αίμα και τις ζωές μας. Τότε δεν θα μπορέσουν να σας προστατέψουν ούτε τα αφεντικά σας ούτε οι συνεργάτες σας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Μπαχτσελί μίλησε για «αρμένικες συμμορίες από τη μια, ελληνική γελοιότητα από την άλλη, τρομοκρατικές οργανώσεις κατά μήκος των νότιων συνόρων και παγκόσμιες πιέσεις», προλειαίνοντας το έδαφος στον Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος βρίσκεται ήδη στη Νέα Υόρκη και την Τρίτη θα μιλήσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.


Αφορμή το προσκύνημα της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων στο μνημείο της γενοκτονίας των Αρμενίων, στο Ερεβάν, που αποτελεί πλήγμα στο γόητρο της Άγκυρας, μεταδίδει η ΕΡΤ.

Η Αγκυρα αποκαλεί παγκόσμιο προβοκάτορα τη Νάνσι Πελόζι, η οποία ξεκαθάρισε ότι «οι Αζέροι ξεκίνησαν τη νέα ανάφλεξη που άφησε 200 νεκρούς στα σύνορα με την Αρμενία.

Το Αζερμπαϊτζάν, που υποστηρίζεται από την Τουρκία, ανακοίνωσε ότι «οι ανυπόστατες και άδικες κατηγορίες της Πελόζι είναι απαράδεκτες».

Η αμερικανική κυβέρνηση έχει επανειλημμένα εκφράσει τη στήριξή της στην Αρμενία. Το 2021 ο Τζο Μπάιντεν έγινε ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος που αναγνώρισε την γενοκτονία των Αρμενίων από τους Οθωμανούς.

Η επίσκεψη και οι δηλώσεις της Πελόζι έρχονται τη στιγμή που ο Ερντογάν παρουσίαζε εαυτόν ως ηγέτη με απήχηση, ανεβάζοντας στις επίσημες ιστοσελίδες της τουρκικής Προεδρίας βίντεο από τις βόλτες του στο Σέντραλ Παρκ.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ