2022-10-07 16:29:46
Φωτογραφία για Σερβία: Νεκροί δύο μετανάστες που παρασύρθηκαν από τρένο
Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ομάδα μεταναστών που περπατούσε σε σιδηροδρομικές ράγες παρασύρθηκε από διερχόμενο τρένο στη νοτιοανατολική Σερβία, όπως δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Το δυστύχημα σημειώθηκε σε σιδηροδρομική γραμμή κοντά στην πόλη Πίροτ, η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Βουλγαρία.

«Ήταν νύχτα και εμπορική αμαξοστοιχία παρέσυρε μετανάστες γύρω στις 20.00 (21.00 ώρα Ελλάδος). Δύο άνθρωποι υπέκυψαν στα τραύματά τους» δήλωσε συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος, ο οποίος ζήτησε από το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων να μην κατονομαστεί.

Οι Αρχές ξεκίνησαν έρευνα για να ταυτοποιηθούν τα θύματα, η υπηκοότητα των οποίων δεν είναι γνωστή ούτε έχει διευκρινιστεί ακόμη πόσοι μετανάστες ήταν σε αυτήν την ομάδα. «Όταν φτάσαμε στο σημείο, βρήκαμε μόνον τα πτώματα των θυμάτων», σημείωσε ο εκπρόσωπος.

Η Σερβία βρίσκεται στον λεγόμενο «διάδρομο των Βαλκανίων», τον οποίο ακολουθούν οι μετανάστες που προέρχονται από τη Μέση Ανατολή, την Ασία και την Αφρική και οι οποίοι θέλουν να φτάσουν στη δυτική Ευρώπη. Αν και ο διάδρομος των Βαλκανίων δεν είναι τόσο «πολυσύχναστος» όσο κατά την μεταναστευτική κρίση του 2015, δεκάδες χιλιάδες μετανάστες διασχίζουν κάθε χρόνο την περιοχή.

mikrometoxos.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ