2022-10-17 17:41:07
Φωτογραφία για Η Βρετανία σχεδιάζει αντικατάσταση εσωτερικών πτήσεων με γρήγορα τρένα
Την απαγόρευση των εσωτερικών πτήσεων επιβατών όπου υπάρχει η δυνατότητα για «βιώσιμα» δρομολόγια τρένων κάτω των τεσσερισήμισι ωρών υποστηρίζει νέα έκθεση.

Κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε μείωση στο μισό των εκπομπών ρύπων της Μεγάλης Βρετανίας από τις εσωτερικές πτήσεις.

Η έκθεση της δεξαμενής σκέψης Intergenerational Foundation διαπίστωσε ότι σχεδόν το ένα τρίτο των ταξιδιών είναι τόσο γρήγορα ή πιο γρήγορα με τρένο όσο και με αεροπλάνο, με σχεδόν τα δύο τρίτα να χρειάζονται λιγότερο από 30 λεπτά επιπλέον με το τρένο.

Η έκθεση, με τίτλο «Τρένα πάνω από αεροπλάνα: γιατί η κυβέρνηση πρέπει να ενθαρρύνει τα εσωτερικά ταξίδια με τρένο», λέει ότι η εσωτερική αεροπορία ήταν υπεύθυνη για την εκπομπή 2,7 μεγατόνων CO2 και ισοδύναμων CO2 το 2019.

Ωστόσο, σχεδόν τα δύο τρίτα (62%) του CO2 από τις εσωτερικές πτήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου το 2019 ήταν μεταξύ πόλεων που συνδέονται με το σιδηροδρομικό δίκτυο και είναι δυνητικά αντικαταστάσιμες με σιδηροδρομικά ταξίδια.

Η έκθεση καλεί την κυβέρνηση να απαγορεύσει τις εσωτερικές πτήσεις σε δρομολόγια που θα μπορούσαν να ταξιδέψουν σιδηροδρομικώς σε 4,5 ώρες ή λιγότερο.

Η δεξαμενή σκέψης υπολογίζει ότι αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα 53% μείωση των εκπομπών CO2 από εσωτερικές πτήσεις εντός της Μεγάλης Βρετανίας και 33% μείωση των εκπομπών CO2 από όλες τις εγχώριες αερομεταφορές του Ηνωμένου Βασιλείου.

.tourismtoday.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ