2022-11-04 05:19:09
Φωτογραφία για Σύλλογος Φίλων Σιδηροδρόμου Αθήνας:  Εκδρομή στις 19 και 20 Νοεμβρίου στη Λάρισα και στο Βόλο.
Ο Σύλλογός μας ενημερώνει τα μέλη και τους φίλους τους ότι οργανώνει ακόμη μία εκδρομή, το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Νοεμβρίου 2022, και μάλιστα καθαρά σιδηροδρομικού ενδιαφέροντος, αφού όλες μας οι μετακινήσεις θα γίνουν με τον σιδηρόδρομο, και θα επισκεφτούμε και δύο γραμμές εκτός κυκλοφορίας, στις οποίες κάποιοι ευαισθητοποιημένοι Σιδηροδρομόφιλοι κινούν ιστορικό τροχαίο υλικό.

Θα αναχωρήσουμε το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022 από τον Σταθμό Λαρίσης της Αθήνας με το IC 52, στις 09.22, με προορισμό τη Λάρισα. Στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Λάρισας θα μετεπιβιβαστούμε σε αμαξοστοιχία του Προαστιακού Σιδηροδρόμου Λάρισας - Θεσσαλονίκης για να μεταβούμε στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Ραψάνης, όπου θα επιβιβαστούμε σε ένα «Δρεζινοσυρμό» που αποκατέστησαν και κινούν ευαισθητοποιημένοι σιδηροδρομικοί του Πολιτιστικού Συλλόγου Σιδηροδρομικών της Λάρισας.

Ο συρμός αυτός θα κινηθεί στην παλιά, εκτός εκμετάλλευσης, σιδηροδρομική γραμμή των Τεμπών, μέχρι τον ομώνυμο παλιό Σιδηροδρομικό Σταθμό. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Ραψάνης όπου θα επιβιβαστούμε στον Προαστιακό Σιδηρόδρομο με προορισμό τη Λάρισα. Μετάβαση στο ξενοδοχείο στο οποίο θα διανυκτερεύσουμε. Βράδυ ελεύθερο.


Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022 το πρωί θα επιβιβαστούμε στην τοπική αμαξοστοιχία Λάρισας - Βόλου, η οποία αναχωρεί στις 10.22 με προορισμό το Βόλο. Θα αποβιβαστούμε στον Σιδηροδρομικό Σταθμό του Βελεστίνου όπου, ορισμένοι φίλοι του σιδηροδρόμου και του παλαιού σιδηροδρομικού τροχαίου υλικού, έχουν επισκευάσει και κινούν ποικίλο παλιό τροχαίο υλικό με πιο εμβληματική μία αυτοκινητάμαξα Linke Hofmann του 1937, με την οποία θα ονειρευτούμε την εποχή που ο σιδηρόδρομος δεν μετακινούσε μόνο, αλλά και γοήτευε!

Το μεσημέρι, ανάλογα των συνθηκών, θα γευματίσουμε, είτε στο χωριό Αερινό, είτε σε τσιπουράδικα του Βόλου. Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε με την τοπική αμαξοστοιχία Βόλου - Λάρισας, η οποία αφικνείται στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Λάρισας στις18,08, όπου και θα μετεπιβιβαστούμε στο ICE 61 με προορισμό την Αθήνα, το οποίο αναχωρεί στις 18,28 και αφικνείται στον Σταθμό Λαρίσης της Αθήνας στις 21,04, επανακάμπτοντας πλήρεις γοητευτικών εντυπώσεων .

Πληροφορίες για την εκδρομή, στην Λέσχη του Συλλόγου μας Λιοσίων 301Α κάθε Τετάρτη 18:00 έως 21:30. Τηλ.2105130300, ή στον υπεύθυνο της εκδρομής κ. Μιχάλη Θεοφανόπουλο, τηλέφωνο 6978686308.

H τιμή της εκδρομής για τα μέλη είναι στα 155€ και για τα μη μέλη στα 170€. Στην τιμή αυτή περιλαμβάνονται, όλες οι μετακινήσεις με τραίνο, καθώς και η διανυκτέρευση σε κεντρικό καλό ξενοδοχείο με πρωινό.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ