2022-11-11 19:00:08
Φωτογραφία για Ομιλία Περιφερειάρχη, Νεκτάριου Φαρμάκη, στην τελετή ενθρόνισης του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, κ.κ. Δαμασκηνού.
Η ομιλία του Περιφερειάρχη, Νεκτάριου Φαρμάκη, στην τελετή ενθρόνισης του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, κ.κ. Δαμασκηνούστο Αγρίνιο

Μακαριώτατε Αρχιεπίσκοπε Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμε,

Σεβασμιώτατοι και Θεοφιλέστατοι Αρχιερείς,

ΣεβασμιώτατεΤοποτηρητά της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας & Ακαρνανίας, Μητροπολίτη Ναυπάκτου & Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεε,

Σεβαστοί Πατέρες,

Εντιμώτατοι εκπρόσωποι της Πολιτείας και της τοπικής κοινωνίας,

Κυρίες και κύριοι,

Σεβασμιώτατε Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, κ.κ. Δαμασκηνέ,

Με μεγάλη συγκίνηση σας υποδεχόμαστε σήμερα και στην πόλη του Αγρινίου, το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της Αιτωλοακαρνανίας, το οποίο θα γνωρίσετε και είμαι βέβαιος ότι θα εκτιμήσετε, όχι μόνο για την ιστορία του, αλλά και για το ισχυρό απόθεμα πολιτιστικής και πνευματικής δημιουργίας που διαθέτει.


Το Αγρίνιο, το ιστορικό Βραχώρι, είναι μία περιοχή μεγάλων δημιουργών και ευεργετών. Ταυτόχρονα, όμως και μία περιοχή ανθρώπων του μόχθου που με περηφάνια στηρίζουν τις οικογένειες και τον τόπο τους.

Καλωσορίσατε λοιπόν σε μία κοινωνία που στο σύνολό της εμπνέεται από το ιστορικό παρελθόν και διεκδικεί ένα όμορφο μέλλον, στηριζόμενη πάνω στις διαχρονικές αρχές και αξίες της Ελληνορθόδοξης παράδοσης, κάτι που γίνεται αντιληπτό αμέσως, ακόμα και από τις ονομασίες πολλών συνοικιών της πόλης του Αγρινίου.

Αυτή η κοινωνία σας υποδέχεται με την αγάπη και τον σεβασμό που αξίζει σε έναν άξιο ιεράρχη, στεκόμενη στο πλευρό σας ως συμπαραστάτης του θεόπνευστου έργου σας και ως πνευματικά παιδιά της πατρικής σας αγάπης και καθοδήγησης.

 

Επαναλαμβάνοντας αυτό που είπα και κατά τη διάρκεια της χθεσινής τελετής ενθρονίσεώς σας στην Ιερή Πόλη Μεσολογγίου, υπό την ευλογία σας αυτός ο τόπος μπορεί να γνωρίσει μία νέα εποχή ελπίδας και ακμής, για την οποία θα αγωνιστούμε όλοι μαζί.

 

Σεβασμιώτατε,

Σας καλωσορίζουμε λοιπόν και στην πόλη του Αγρινίου.

Ευχόμαστε και πάλι, η Θεία Πρόνοια να οδηγεί πάντοτε τα βήματά σας και η σοφία, η αγάπη και η υπομονή σας να αποτελεί τα μόνιμα δώρα σας προς όλους εμάς.

Ωστόσο, με την ευκαιρία της σημερινής λαμπρής ημέρας για την πόλη του Αγρινίου, θα μου επιτρέψετε να σας παραδώσω ένα δώρο, πλέον αυτού που υπό τη θεσμική μου ιδιότητα σας παρέδωσα κατά τη διάρκεια της χθεσινής τελετής ενθρονίσεώς σας στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου.

Ένα δώρο που το παραδίδω με υιική αγάπη, όχι ως Περιφερειάρχης, αλλά ως Νεκτάριος Φαρμάκης, ένα από τα μέλη του ποιμνίου σας στην Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Πρόκειται για ένα οικογενειακό κειμήλιο με ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για εμένα, καθώς ανήκε στον κυρό Χριστόφορο, Μητροπολίτη Ναυπακτίας και Ευρυτανίας κατά τα έτη 1945-1958, ο οποίος υπήρξε πρόγονος δικός μου και της οικογένειάς μου.

Σας παραδίδω λοιπόν το δικηροτρίκηρο ενός ιεράρχη που γεννήθηκε σε αυτά εδώ τα χώματα και ο οποίος κατά τη διάρκεια της διακονίας του, σε πολύ δύσκολες εποχές, έβαλε πάνω απ’ όλα τον Χριστό και την Αγάπη προς τον Άνθρωπο, διαφυλάσσοντας την ενότητα του λαού της περιοχής.

Είμαι βέβαιος ότι πάνω στα χνάρια στα βήματα του Χριστοφόρου και των ιεραρχών που ανύψωσαν τον Άνθρωπο προς Δόξα Θεού, θα πορευτείτε και εσείς.

Ας είναι πάντοτε θεόπνευστος ο δρόμος σας.
Άξιος!
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί ρυζάλευρο .
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί ρυζάλευρο .
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ