2022-11-11 17:47:12
Φωτογραφία για Διαγωνισμός NameExoWorlds 2022 της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης IAU





Οι πλανήτες, που βρίσκονται έξω από το ηλιακό μας σύστημα ονομάζονται εξωπλανήτες. Για κάποιους από αυτούς αναζητείται όνομα! Έχετε λοιπόν όρεξη να ονομάσετε έναν εξωπλανήτη?

Να, η ευκαιρία σας!

Διαγωνισμός NameExoWorlds 2022 της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης (International Astronomical Union IAU):

H @TheInternationalAstronomicalUnion (fb) @IAU_org (twitter) καλεί στην ονοματοδοσία 20 εξωπλανητών που ανακαλύφθηκαν σχετικά πρόσφατα και που θα παρατηρηθούν από το νέο διαστημικό τηλεσκόπιο #James Webb Space Telescope (JWST)

Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε όλους - επιστήμονες και μη.

Η λίστα των εξωπλανητών, για τους οποίους η IAU αναζητά ονόματα, όπως και πληροφορίες συμμετοχής στο διαγωνισμό μπορούν να βρεθούν εδώ:

https://www.nameexoworlds.iau.org/2022edition

Και εδώ:

NameExoWorlds 2022 Οδηγίες Συμμετοχής.pdf

️Ο διαγωνισμός τρέχει σε εθνικό επίπεδο και συντονίζεται από ειδική επιτροπή που εκπροσωπεί την IAU στη χώρα μας. Τα 3 καλύτερα ονόματα για κάθε χώρα θα προωθηθούν από την επιτροπή στην IAU για την τελική επιλογή. Όσοι, λοιπόν, θέλετε να δείτε κάποιο δικό μας όνομα σε έναν ‘νέο κόσμο', εξαντλείστε την φαντασία σας!

Oι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό θα πρέπει δημιουργήσουν ομάδες που να απαρτίζονται από διάφορα μέλη (π.χ., εκπαιδευτικούς, μαθητές/φοιτητές, μέλη ερασιτεχνικών συλλόγων αστρονομίας κ.α) και να υλοποιήσουν μια σχετική δράση εκλαΐκευσης (π.χ., παρουσίαση σε σχολείο, βραδιά παρατήρησης, ανάρτηση σε social media κειμένου/video κλπ).

Περισσότερες και αναλυτικότερες πληροφορίες, θα βρείτε στο βίντεο



tinanantsou.blogspot.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ