2022-12-05 07:55:49
Φωτογραφία για Πρόσφυγες εκπαιδεύονται για να γίνουν μηχανοδηγοί στο Γερμανικό σιδηρόδρομο.
Οι μηχανοδηγοί τρένων είναι σε ανεπάρκεια. Χιλιάδες πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν. Όμως ο σιδηρόδρομος θέλει να διπλασιάσει τον αριθμό των επιβατών του.

Νικόλαος Σκριτλής

Πώς υποτίθεται ότι θα λειτουργήσει αυτό; Στα νοτιοδυτικά, οι πρόσφυγες υποτίθεται ότι θα προσφέρουν λίγη βοήθεια. Υπάρχει ήδη σχετική εμπειρία.

Οι μηχανοδηγοί τρένων θεωρούνταν κάποτε μια ονειρεμένη δουλειά. Αλλά αυτές οι μέρες έχουν περάσει και υπάρχει έλλειψη υποψηφίων.

Πολλές αμαξοστοιχίες ακυρώνονται επειδή δεν υπάρχει προσωπικό. Οι σιδηρόδρομοι και οι εταιρείες μεταφορών πληρώνουν μπόνους για τις νέες προσλήψεις και στρώνουν το κόκκινο χαλί για τους οδηγούς.

Χιλιάδες μηχανοδηγοί τρένων προσλαμβάνονται σε παγγερμανικό επίπεδο, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό.

Στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, οι επιχειρήσεις, οι σιδηρόδρομοι και το κρατίδιο βασίζονται επίσης εδώ και καιρό στους πρόσφυγες για να τους καταστήσουν κατάλληλους για τις ράγες.


Συνολικά 13 άτομα από το Ιράν, τη Συρία και το Πακιστάν πρόκειται να αποφοιτήσουν από το S-Bahn της Στουτγάρδης μετά από μετεκπαίδευση ως σιδηροδρομικοί υπάλληλοι.

Αποτελούν μέρος ενός προγράμματος που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια από το κρατικό υπουργείο Μεταφορών σε συνεργασία με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Απασχόλησης και διάφορες εταιρείες μεταφορών.

Αυτή τη στιγμή, 2700 άνδρες και γυναίκες εργάζονται στην καμπίνα του μηχανοδηγού στο σιδηρόδρομο της Βάδης-Βυρτεμβέργης. Μέχρι τον Οκτώβριο, η εταιρεία είχε προσλάβει 170 ακόμη άτομα φέτος.

Επιπλέον, 100 υπάλληλοι εργάζονται για την εταιρεία. Η αναζήτηση είναι απελπιστική, αλλά τα εμπόδια είναι υψηλά πριν από την κατάληψη μιας θέσης σε καμπίνα οδηγού.

“Πολλοί αποτυγχάνουν στις εξετάσεις. Η εκ περιτροπής εργασία δεν είναι επίσης το φόρτε του καθενός”, λέει ο Flege.

Αρκετές σιδηροδρομικές εταιρείες στη Βάδη-Βυρτεμβέργη έχουν εμπειρία με πρόσφυγες κατά την εκπαίδευση.

Σε μια σπάνια αλληλεπίδραση μεταξύ διαφόρων ανταγωνιστών, η Albtal-Verkehrsgesellschaft (AVG), η Go-Ahead, η Abellio και η MEV-Eisenbahnverkehrsgesellschaft συνεργάζονται, εκπαιδεύουν και εξασφαλίζουν με αυτόν τον τρόπο ένα μικρό μέρος των νέων μηχανοδηγών τους.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Απασχόλησης συμμετέχει επίσης στο έργο αυτό. Καλύπτει το κόστος της κατάρτισης και συμβάλλει στο μισθολογικό κόστος.

grland.info

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ