2022-12-05 15:00:05
Φωτογραφία για Λιγότερες σειρές την επόμενη τηλεοπτική χρονιά...





Ολοταχώς προς μείωση των σειρών σε ποσοστό ακόμα και κάτω από το 30% κινείται η τηλεοπτική αγορά, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις. Η διενέργεια εκλογών μέσα στο πρώτο εξάμηνο θα σημάνει ανατροπές στη μετάδοση των σειρών και των υπολοίπων προγραμμάτων, όμως ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν έχει ξεκινήσει.



Τα μαθήματα από τη μυθοπλασία δείχνουν πως το Mega επέστρεψε στον τομέα που είχε δημιουργήσει και πως μόνο ο Alpha, που είχε αξιοποιήσει το κενό της πτώσης του, την προηγούμενη δεκαετία, μπορεί να το καλύψει.

 Αναπόφευκτα, οι υπόλοιποι σταθμοί ήδη εξετάζουν το ενδεχόμενο να μετακινηθούν σε άλλες τυπολογίες προγράμματος. Επίσης, η μετάδοση 38 σειρών στην τρέχουσα σεζόν, σε ελεύθερη και συνδρομητική τηλεόραση, είχε ως αποτέλεσμα καλές ιστορίες να μην έχουν την αναμενόμενη απήχηση, γιατί το ενδιαφέρον μονοπωλούν ο Alpha και το Mega, με τις δραματικές σειρές «Σασμός» και «Γη της Ελιάς». 

Τα πρόβλημα με τα προγράμματα αυτά είναι πως δεν έχουν τη δυνατότητα να συγκεντρώσουν κοινό στην επανάληψή τους, όπως συμβαίνει με τις κωμικές σειρές και τις ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.



Πηγή: typologies.gr



Πηγή: TVNEA.COM
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ