2022-12-08 08:26:49
Φωτογραφία για Θωρακίζεται έναντι κυβερνοεπιθέσεων το δίκτυο ηλεκτροδότησης

 Ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες η λειτουργία του Κέντρου Επιχειρησιακής Ασφάλειας του ΑΔΜΗΕ που θωρακίζει το Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας έναντι κυβερνοεπιθέσεων.

Διαβάστε επίσης: Επίθεση χάκερ στο υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης – Επιχείρησαν να «ρίξουν» 800 ιστότοπους του Δημοσίου

Αξιοποιώντας τεχνολογίες όπως η Μηχανική Εκμάθηση και η Τεχνητή Νοημοσύνη, η πλατφόρμα διαχείρισης συμβάντων ασφαλείας επεξεργάζεται αναλυτικά στοιχεία τυχόν ψηφιακών παραβιάσεων στο δίκτυο ηλεκτροδότησης και επιτρέπει τη λήψη αποφάσεων από αναλυτές του Κέντρου.

Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά συστήματα κυβερνοασφάλειας, που περιορίζονται στην απλή συλλογή και ανάλυση συμβάντων, η πλατφόρμα του ΑΔΜΗΕ έχει σχεδιαστεί με ολιστική προσέγγιση που επιτρέπει στον Οργανισμό να συλλέγει και να συσχετίζει δεδομένα ασφαλείας από το σύνολο της υποδομής του (χρήστες, τερματικές συσκευές, υπηρεσίες νέφους, δίκτυα, συστήματα βιομηχανικού ελέγχου).

Το  λειτουργικό μοντέλο του Κέντρου Επιχειρησιακής Ασφάλειας του ΑΔΜΗΕ βασίζεται στην «αρχιτεκτονική μηδενικής εμπιστοσύνης», ενώ το Κέντρο θα τροφοδοτείται επίσης με δεδομένα από διεθνείς πηγές ευφυούς ανάλυσης απειλών.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ κ. Μάνος Μανουσάκης, δήλωσε σχετικά: «Με τη λειτουργία του νέου Κέντρου Επιχειρησιακής Ασφάλειας, ο ΑΔΜΗΕ ολοκληρώνει ένα ακόμη σημαντικό ορόσημο για την ψηφιακή θωράκιση του Συστήματος Μεταφοράς, στο πλαίσιο της Ενιαίας Στρατηγικής Κυβερνοασφάλειας που εφαρμόζουμε με συνέπεια τα τελευταία χρόνια. Με δεδομένη την έξαρση των κυβερνοεπιθέσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, η νέα πλατφόρμα του Διαχειριστή θέτει στην υπηρεσία των ηλεκτρικών υποδομών του Συστήματος τα πλέον σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία που καθιστούν δυνατή την αποτροπή ακόμη και των πιο σύνθετων παραβιάσεων ψηφιακής ασφάλειας».Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Προσευχή Οσίου Παϊσίου
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Προσευχή Οσίου Παϊσίου
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ