2022-12-19 21:17:52
Φωτογραφία για Θωρακισμένα τρένα
Φωτογραφία: William C. Russell

Τα θωρακισμένα τρένα χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά για στρατιωτικούς σκοπούς κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου των ΗΠΑ, όταν ο στρατηγός της Ένωσης Τζόζεφ Χούκερ μετέφερε πάνω από 20.000 στρατιώτες. Αρχικά, τα τρένα ήταν καλυμμένα με αμυντική πανοπλία για την προστασία των στρατιωτών από ενέδρες. Ωστόσο, σύντομα τα οχήματα άρχισαν να φέρουν βαρύτερα τεθωρακισμένα και όπλα, όπως κανόνια, αντιαεροπορικά όπλα και πολυβόλα.

Το πεζικό και τα τανκς του εχθρού συνήθως δεν ταίριαζαν με θωρακισμένα τρένα. Αλλά τα τρένα ήταν μαλακοί στόχοι για τα εχθρικά αεροπλάνα που μπορούσαν εύκολα να τα εντοπίσουν και να τα καταστρέψουν από τον ουρανό. Τα ίχνη τους ήταν επίσης ευάλωτα σε δολιοφθορές από ένα μόνο άτομο.

Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, τα θωρακισμένα τρένα αντικαταστάθηκαν από πιο προηγμένα πολεμικά οχήματα . Ακόμα κι έτσι, υπάρχουν αναφορές ότι ο ρωσικός στρατός σχεδιάζει να επιστρέψει θωρακισμένα τρένα για να πολεμήσει ενάντια σε εγχώριους μαχητές που συχνά επιτίθενται στο ρωσικό σιδηροδρομικό σύστημα.

listverse.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ