2022-12-20 19:54:55
Φωτογραφία για Συζητήθηκε και ψηφίστηκε το θέμα του ορισμού της Δικηγόρου και καθορισμού αμοιβής της, για την αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ για την Π.Ο.Α.Υ. Αγωνιώδης η προσπάθεια των κ.κ. Γαλούνη και Λαϊνά να αποσυρθεί το θέμα (video).
Συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξηρομέρου της Δευτέρας 19 Δεκεμβρίου, το θέμα του ορισμού Δικηγόρου και καθορισμού αμοιβής της,...... για την αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ του επικείμενου Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ), της υπό θεσμοθέτηση Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργιών (Π.Ο.Α.Υ) Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας.

Στην εισηγησή του ο Δήμαρχος Γιάννης Τριανταφυλλάκης ήταν πεντακάθαρος και σαφέστατος, λέγοντας πράγματα λογικά και αυτονόητα που τα γνωρίζουν όλοι.

Υπάρχει η ισχυρή πιθανότητα από μέρα σε μέρα η Π.Ο.Α.Υ να πάρει Π.Δ και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να τρέξουν οι διαδικασίες σύνταξης και κατάθεσης της προσφυγής μας εντός 60 ημερών όταν και εφόσον πάρει Π.Δ η Π.Ο.Α.Υ., προς υπεράσπιση των συμφερόντων του Δήμου Ξηρομέρου, όπως προβλέπει και η ομόφωνη απόφαση 87/2020 του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ανάφερε ότι αυτό το υποστηρίζουν και το θεωρούν απαραίτητο να γίνει και οι δύο με καταγωγή από το Ξηρόμερο νομικοί, μέλη της Επιτροπής Αγώνα και ανάφερε τον κ. Αλέκο Σάββα.


Κλείνοντας τόνισε ότι είναι αυτονόητο και εξυπακούεται, ότι αν δεν πάρει Π.Δ. η Π.Ο.Α.Υ για οποιαδήποτε λόγο, δεν υπάρχει το αντικείμενο σύνταξης και κατάθεσης προσφυγής στο ΣτΕ και ούτε υπάρχει ζήτημα αμοιβής της Δικηγόρου. Τα χρήματα θα μείνουν στο Ταμείο του Δήμου.

Πριν την συζήτηση του θέματος, υπήρξε παρέμβαση των κ.κ. Λαΐνά και Γαλούνη, με αγωνιώδη και επίμονη προσπάθεια να αποσυρθεί το θέμα και να μην συζητηθεί, με αιτιολογία ότι δεν έχει πάρει ακόμα Π.Δ. η Π.Ο.Α.Υ. Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας, άρα το θέμα δεν υφίσταται.

Ο κ. Στάϊκος στην αρχική του τοποθέτηση είπε, ότι αν το θέμα συζητηθεί θα το ψηφίσει.

Ο κ. Κομπλίτσης είπε ότι το θέμα είναι γνωστό, το ξέρουν όλοι ότι επίκειται από μέρα σε μέρα η ίδρυση Π.Ο.Α.Υ και ότι παρότι σαν παράταξη πιστεύουν πιο πολύ στην αντίδραση των κατοίκων, δεν παραγνωρίζουν και την δικαστική πλευρά και πρέπει το θέμα να συζητηθεί και να ψηφισθεί για να είμαστε έτοιμοι.

Ο κ. Δήμαρχος είπε να μπει το θέμα της αναβολής ή μη του θέματος που βάζουν οι κ.κ. Γαλούνης και Λαϊνάς σε ψηφοφορία και το Δημοτικό Συμβούλιο ως το κυρίαρχο όργανο να αποφασίσει. «Εγώ εισηγούμαι την συζήτηση και την ψήφιση του θέματος», είπε χαρακτηριστικά.

Το θέμα μπήκε σε ψηφοφορία και αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η συζήτηση του θέματος, με τους κ.κ. Γαλούνη και Λαϊνά να δηλώνουν αποχή από την συζήτηση του θέματος λέγοντας ότι πάσχει από νομιμότητα, τον κ. Στάϊκο να δηλώνει τελικά και αυτός αποχή, συντασσόμενος με την άποψη των κ.κ. Λαϊνά και Γαλούνη, γιατί δεν υπήρχε ομοφωνία ως προς την μη αναβολή του θέματος όπως είπε.

Ο κ. Γαλούνης μετά από αυτή την εξέλιξη εκνευρισμένος είπε, θα μας καθορίσει η Επιτροπή Αγώνα και η νομική ομάδα τι θα κάνουμε, δεν ξέρω ποια είναι η νομική ομάδα, ότι προσωπικά επιφυλάσσεται κάθε νόμιμου δικαιώματος του να προσβάλει νομικά την συγκεκριμένη απόφαση για να ακυρωθεί στην Αποκεντρωμένη, στην Επιτροπή του άρθρου 152 και στο Εφετείο!!! Θα προσφύγω όπου χρειαστεί ανάφερε!!!

Για μας η συγκεκριμένη δήλωση του κ. Γαλούνη αποτελεί μνημείο. Δημοτικός Σύμβουλος ορκισμένος να υπηρετεί τα συμφέροντα του Δήμου Ξηρομέρου και των Δημοτών, θα προσφύγει εναντίον του ορισμού της Δικηγόρου για το ΣτΕ επικαλούμενος τυπικούς λόγους, η οποία Δικηγόρος θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα του Δήμου, σε εφαρμογή της απόφασης 87/2020 του Δημοτικού Συμβουλίου που και ο κ. Γαλούνης ψήφισε!!! Το τερματίσατε κ. Γαλούνη... έλεος άνθρωπε μου...!!!

Λίγα λόγια από εμάς, χωρίς πολλά πολλά.

Νομίζουμε ότι όλοι ξέρουμε πολύ καλά τι συμβαίνει και δεν περιμένουμε συνεδριάσεις σαν την συγκεκριμένη του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου για να καταλάβουμε. Κοινό νου ευτυχώς έχουμε Ο κ. Γαλούνης είναι ο τέως Δήμαρχος, που εκείνη τη γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου για την ΠΟΑΥ στις αρχές του 2019, την πρόσκληση την έφαγε σαν τη μαρμάγκα το προσωπικό του e-mail(!!!).

Αυτή ήταν η ντροπή και το όνειδος! Αίσχος για τη Δημοκρατία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, να μην γνωμοδοτήσουν με μεθόδευση τα συλλογικά όργανα του Δήμου Ξηρομέρου (ενδιαφερόμενες Τοπικές Κοινότητες, Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και Δημοτικό Συμβούλιο).

Ένα σημαντικότατο θέμα για τον Δήμο Ξηρομέρου, που θα καθορίσει την μελλοντική του φυσιογνωμία και το μέλλον και τις ζωές όλων των επόμενων γενεών των κατοίκων, μια υπό ίδρυση Π.Ο.Α.Υ στις ακτές του Δήμου που δεν προβλεπόταν ποτέ... και το Δημοτικό Συμβούλιο του Ξηρομέρου δεν έλαβε καν γνώση(!!!), για να έχει έστω την ευκαιρία να πει τη γνώμη του.

Την ευκαιρία την έφαγε ο σκουπιδοτενετές του προσωπικού(!!!) mail του Δήμαρχου της νομιμότητας και των σωστών διαδικασιών, που μας κάνει σαν διακεκριμένος νομομαθής και δωρεάν μαθήματα νομιμότητας!!! Φρίξε ήλιε!!! Αυτές είναι οι ντροπές...

Επίσης ο κ. Λαΐνάς μας μεταφέρουν, ότι είναι o Πρόεδρος της Ένωσης Συνεταιρισμών Ξηρομέρου, που νοικιάζει τις αποθήκες του Τσαπουρνιά στην Avramar, την μεγαλύτερη εταιρία στις ιχθυοκαλλιέργειες, με κύριο μέτοχο την Mubadala από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Για την ιστορία η ψηφοφορία και ακολουθεί το επίμαχο κομμάτι της όλης συζήτησης σε βίντεο:

Η Πρόεδρος του Δ.Σ. ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΑΠΡΑΝΤΖΗ ΝΑΙ

1. ΓΑΛΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ NAI

2. ΓΕΡΟΛΥΜΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΝΑΙ

3. ΚΑΤΣΑΟΥΝΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΝΑΙ

4. ΜΑΚΡΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΝΑΙ

5. ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΝΑΙ

6. ΜΠΑΜΠΟΥΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΑΙ

7. ΝΤΙΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΝΑ ΑΝΑΒΛΗΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ

8. ΠΑΛΗΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΑΙ

9. ΠΟΛΥΖΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΝΑΙ

10. ΣΑΜΑΛΕΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΠΩΝ

11. ΓΑΛΟΥΝΗΣ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΑΠΕΧΕΙ

12. ΓΑΖΕΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΠΩΝ

13. ΚΑΚΟΥΡΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ

14. ΚΑΡΦΗΣ ΘΩΜΑΣ ΝΑΙ

15. ΡΕΤΟΥΛΗΣ ΘΩΜΑΣ ΑΠΩΝ

16. ΣΤΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΑΠΕΧΕΙ

17. ΖΟΡΜΠΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΠΩΝ

18. ΚΟΛΟΒΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΑΙ

19. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΝΑΙ

20. ΚΟΜΠΛΙΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΝΑΙ

21. ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΑΙ

22. ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΠΩΝ

23. ΓΚΟΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΠΩΝ

24. ΖΩΓΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΠΩΝ

25. ΛΑΪΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΑΠΕΧΕΙ

26. ΛΙΒΑΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ

Δείτε εδώ τη συζήτηση όλου του θέματος.
mytikaspress
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ