2022-12-26 17:48:00
Φωτογραφία για Ίλιον-Ομόνοια σε 15 λεπτά: Πότε θα είναι έτοιμο το νέο μεγάλο έργο του Μετρό;
Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για τη δημοπράτηση της Γραμμής 2 του Μετρό προς Ίλιον, ένα έργο που θα φέρει πιο κοντά τη Δυτική Αττική με το κέντρο της Αθήνας.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να δημοπρατηθεί το μεγάλο έργο της επέκτασης της Γραμμής 2 του Μετρό προς τη Δυτική Αττική, όπως ανέφερε πρόσφατα σε δηλώσεις του ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Το κόστος του έργου αναμένεται να ανέλθει στα 500.000 ευρώ και η χρηματοδότησή του θα καλυφθεί με τη συγχρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027.

Η επέκταση της «Κόκκινης Γραμμής» προς τη Δυτική Αττική περιλαμβάνει γραμμή μήκους 4 χλμ. και τους 3 νέους σταθμούς Παλατιανή, Ίλιον και Άγιο Νικόλαο.

Οι δύο από τους τρεις σταθμούς θα βρίσκονται επί της οδού Θηβών. Ο σταθμός Παλατιανή θα βρίσκεται σε απόσταση περίπου 1.300 μ. βόρεια του σταθμού Ανθούπολη και ο σταθμός Ίλιον 1.000 μ βορειότερα του πρώτου. Ο τρίτος σταθμός (Αγ. Νικόλαος) θα εδράζεται επί της οδού Αγίου Νικολάου στο Ίλιον.


Με την ολοκλήρωση του έργου, οι μετακινήσεις από το Κέντρο της Αθήνας στη Δυτική Αττική (και αντίστροφα) θα πραγματοποιούνται σε χρόνο ρεκόρ, μιας και το δρομολόγιο Ίλιον-Σύνταγμα θα εκτελείται σε 20 λεπτά, και το Ίλιον-Ομόνοια σε 15 λεπτά.

Παράλληλα, η επιβατική κίνηση θα ανέρχεται σε επιπλέον 51.000 επιβάτες ημερησίως, ενώ θα δημιουργηθούν περίπου 5.000 νέες θέσεις εργασίες. Η διάρκεια των έργων έχει οριστεί σε πέντε χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αργότερα η Γραμμή 2 θα συνεχίζει προς Αχαρνές/Μενίδι, με ενδιάμεσους σταθμούς το Καματερό και Άνω Λιόσια-Ζεφύρι. Η ωρίμανση της συγκεκριμένης επέκτασης βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο, και ως εκ τούτου εκτιμάται ότι είναι πολύ δύσκολο να ολοκληρωθεί μέσα στην τρέχουσα δεκαετία.

Τέλος, στη Γραμμή 2, σχεδιάζεται μια επέκταση από το Ελληνικό προς την Γλυφάδα μήκους 4,4 χιλιομέτρων με τρεις νέες στάσεις (Άνω Γλυφάδα, Λεωφ. Βουλιαγμένης/Γρ.Λαμπράκη και Γλυφάδα).

carandmotor.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ