2023-01-05 20:40:52
Φωτογραφία για Στη βουλή προς κύρωση η συμφωνία με την Αίγυπτο για 5.000 εργάτες γης

 



Για κύρωση στη βουλή κατατέθηκε το κείμενο της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, που αφορά στην εποχική απασχόληση στον πρωτογενή τομέα 5.000 εργατών γης από την συγκεκριμένη χώρα.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο της συμφωνίας, με την υπό κύρωση Συμφωνία καθορίζονται οι όροι εισόδου και διαμονής των πολιτών της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Ελλάδα, με σκοπό την απασχόλησή τους στον αγροτικό τομέα.

Το πρώτο έτος εφαρμογής της συμφωνίας θα έχει πιλοτική μορφή, με σκοπό την αξιολόγηση των πρακτικών και των όρων εισδοχής, διαμονής και προσωρινής απασχόλησης των Αιγύπτιων πολιτών ως εργάτες γης στην χώρα μας.

Η διαδικασία κάθε χρόνο θα πρέπει να ολοκληρώνεται έως το τέλος του Ιανουαρίου, ενώ ο αριθμός των εργατών το πρώτο έτος ορίζεται σε 5.000. Η απασχόληση των εργατών γης πρέπει να είναι το λιγότερο 90 ημέρες και κατ' ανώτερο 9 μήνες στο δωδεκάμηνο του εκάστοτε έτους.

Σύμφωνα με το κείμενο της συμφωνίας, οι ενδιαφερόμενοι εργοδότες και οι εποχικοί εργαζόμενοι πρέπει να υποβάλλουν σχετικές αιτήσεις για να συμμετέχουν.

Μπίκας Αλέξανδρος

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ