2023-01-10 21:09:29
Φωτογραφία για Ο επαγγελματικός τρόπος για εντυπωσιακά διακοσμητικά παρτέρια
Τα παρτέρια είναι από τα πιο βασικά στοιχεία στην διαμόρφωση - διακόσμηση κάθε  κήπου και ένα από τα "μυστικά" των επαγγελματιών κηποτεχνών για σχεδιασμό εντυπωσιακών διακοσμητικών παρτεριών δεν είναι άλλο από το εύκαμπτο διαχωριστικό - μπορντούρα κήπου. 

Το συγκεκριμένο είδος διαχωριστικού δεν διαθέτει πλαίσιο, όπως αντίστοιχα διαχωριστικά παρτεριών - γκαζόν άλλου τύπου και είναι κατασκευασμένο από ιδιαίτερα εύκαμπτο πλαστικό (συνήθως πολυαιθυλένιο) που επιτρέπει το εύκολο κόψιμό του. 

Έτσι είναι κατάλληλο όχι μόνο για την εξωτερική οριοθέτηση παρτεριών αλλά και για την δημιουργία εντυπωσιακών σχηματισμών στο εσωτερικό τους, που με την χρήση χαλικιού, βοτσάλου κάθε είδους φυσικό υλικό εδαφοκάλυψης αποκτούν πολύ ξεχωριστή εμφάνιση. 

Μετά το σκάψιμο του χώματος στην περιοχή που πρόκειται να δημιουργηθεί το παρτέρι ακολουθεί η εξωτερική του οριοθέτηση, η δημιουργία των επιθυμητών σχημάτων στο εσωτερικό με το εύκαμπτο διαχωριστικό και η τοποθέτηση των φυτών και υλικού εδαφοκάλυψης. 


Οι περιοχές που θα τοποθετηθεί χαλίκι, βότσαλα κλπ θα πρέπει πριν να στρωθούν με ειδικό γεωύφασμα εδαφοκάλυψης. 

Με τον τρόπο αυτό αποτρέπεται η ανάπτυξη ζιζανίων-αγριόχορτων που θα κατέστρεφε την όψη του παρτεριού, ενώ δεν εμποδίζεται η διοχέτευση του νερού στο έδαφος που έχουν ανάγκη τα φυτά. 

Οι σχηματισμοί που μπορούν να δημιουργηθούν σε ένα παρτέρι με την χρήση του εύκαμπτου διαχωριστικού είναι θέμα φαντασίας ενώ και η απόχρωση των υλικών εδαφοκάλυψης συμβάλλει σημαντικά στην τελική του όψη. 

Πήλινες γλάστρες - κιούπια, μεγαλύτερες πέτρες όπως και στοιχεία από φυσικό ξύλο μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν στην γενική διαμόρφωση διακοσμητικών παρτεριών. 

Ο συγκεκριμένος τύπος διαχωριστικού παρτεριών μπορεί βεβαίως να χρησιμοποιηθεί και για την οριοθέτησή τους εξωτερικά αλλά και γενικά για τον διαχωρισμό περιοχών φύτευσης, μονοπατιών κλπ μεμονωμένα ή σε συνδυασμό με άλλα υλικά όπως διακοσμητικά τούβλα, κυβόλιθους, χαλίκι,  γκαζόν ή πλάκες επίστρωσης. 

Τα σχήματα στο εσωτερικό ενός παρτεριού που θα δημιουργηθούν με εύκαμπτο διαχωριστικό μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμη και ως καλούπια, που αν γεμιστούν με μείγμα τσιμέντου και βαφτούν με χρώμα δημιουργούν επίσης πολύ εντυπωσιακά στοιχεία σε ένα ακόμη και μικρού μεγέθους διακοσμητικό παρτέρι. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

Instagram Refugio Green

https://www.youtube.com/watch?v=X9gHf7LRaiw&t=271s

https://pakobazaar.gr/ulika/perifraksh-empodia/diaxwristika-mporntoures-khpou/garden-edging-brown-pe-10-m-15-cm-314677?gclid=Cj0KCQiAtvSdBhD0ARIsAPf8oNm1NWF-r7y_MdHXY-2KdOvSlsAaQqFjvTvizc30uqXi6JMK0Mxfjn8aAkGGEALw_wcB

https://oikiamou.gr/diamorfosi-eksoteriku-horu/plastiko-diakhoristiko-country-line-mayro/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ