2023-01-18 12:33:15
Φωτογραφία για Ναύπακτος: Μέσα στην απόλυτη ένδεια πέθανε 54χρονος-έρανος για την κηδεία του



Χθες κηδεύτηκε ένας 54χρονος στην Ναύπακτο, μετά από μάχη με τον καρκίνο, αλλά το θέμα που προέκυψε για τις συνθήκες που ζούσε, μόνο ασυγκίνητο δεν μπορεί να αφήσει κάποιον.. Ο 54χρονος, έδινε μάχη με τον καρκίνο υπό άθλιες συνθήκες, ενώ ήταν γνωστός γιατί δούλευε σε ένα συνεργείο με μηχανάκια. Μετά το τηλεφώνημα που δέχθηκε το site npress.gr αποκαλύφθηκε μια πραγματικότητα που συγκλονίζει.

Τρία αδέλφια ζουν σε ένα χαμόσπιτο με πλίνθες, σε πραγματικά άθλιες συνθήκες, χωρίς ούτε τις βασικές παροχές. Δεν υπάρχει ούτε καν ρεύμα, αφού η ΔΕΗ το έχει από χρόνια κομμένο Ο άτυχος άνδρας λοιπόν, «έφυγε» μέσα στην απόλυτη φτώχεια, ξεχασμένος ουσιαστικά σε άλλη δεκαετία! Η κατάσταση της οικογένειας είναι τόσο τραγική, που δεν υπήρχαν τα χρήματα να πληρωθεί, ούτε καν η κηδεία! Και βέβαια μιλάμε για μια απλή κηδεία με έξοδα 400 ευρώ.

Τοπικό γραφείο τελετών, προς τιμήν του ιδιοκτήτη, έκανε την κηδεία κανονικά, παρότι δεν υπήρχε προοπτική να πληρωθεί και δήλωσε πως αν βρεθούν με κάποιον τρόπο χρήματα, τότε ας καλυφθούν τα έξοδα, διαφορετικά δεν υπάρχει πρόβλημα!


Ο πρόεδρος της Κάτω Χώρας Ναυπακτίας Σπύρος Δημόπουλος που είναι γείτονας του 54χρονου, μιλώντας με το γραφείο τελετών είπε πως θα κάνει έρανο στην γειτονιά για την συγκέντρωση των χρημάτων.

Για το θέμα υπήρχε επικοινωνία με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ντίνο Τσουκαλά, ο οποίος ενημέρωσε πως η πρόνοια δυστυχώς δεν μπορεί να καλύψει τα έξοδα, αφού ο 54χρονος δεν είχε ούτε καν…χαρτιά.

Έτσι λοιπόν, είπε πως ανέλαβε ο ίδιος και άλλοι που επικοινώνησε, να πληρώσουν τα έξοδα, βάζοντας από 50 ευρώ ο καθένας! Την ίδια ώρα δε, και γνωστός επιχειρηματίας που ενημερώθηκε από τους κατοίκους, είπε πως θα αναλάβει εκείνος το σύνολο της κηδείας και θα περάσει το πρωί να πληρώσει τα έξοδα, πράγμα που τελικά έγινε, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ.

Τα παραπάνω δείχνουν πως ανθρωπιά υπάρχει ακόμη. Είναι όμως πραγματικά λυπηρό, άνθρωποι το 2023 να ζουν σε τόσο άθλιες συνθήκες, αντιμετωπίζοντας και σοβαρά προβλήματα υγείας. Είναι χρέος όλων να αναλάβουν το μερίδιο που τους αναλογεί. Ολα αυτά, με την ελπίδα να βοηθηθούν περισσότερο τουλάχιστον τα δύο αδέρφια του εκλιπόντος, που συνεχίζουν να ζουν σε άθλιες συνθήκες.

agriniopress

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ