2023-01-21 11:55:47
Φωτογραφία για 12 Πρακτικοί τρόποι οργάνωσης - αποθήκευσης για την κουζίνα
Ο κατ΄εξοχήν χώρος του σπιτιού όπου η λειτουργικότητα προέχει της αισθητικής και οι πρακτικοί τρόποι οργάνωσης - αποθήκευσης καθορίζουν την άνετη ή όχι καθημερινότητά μας στην κουζίνα.  

Οι σύγχρονου σχεδιασμού κουζίνες ενσωματώνουν στους κλειστούς αποθηκευτικούς χώρους συστήματα οργάνωσης και μηχανισμούς πλήρους εκμετάλλευσης του χώρου και αυτή είναι η ουσιαστική διαφορά τους σε σχέση με κουζίνες περασμένων δεκαετιών, όπου ο χώρος των ντουλαπιών ήταν οργανωμένος με απλά ράφια. 

Οι μηχανισμοί αυτοί, που από τις εταιρίες και καταστήματα εμπορίας ντουλαπιών κουζίνας πωλούνται ξεχωριστά μπορούν βεβαίως και εκ των υστέρων να προσαρμοστούν σε κάθε τύπου ντουλάπι και τις περισσότερες φορές αυτός είναι ο ουσιαστικός και μόνιμος τρόπος ώστε ακόμη και η πιο μικρή κουζίνα να γίνει πραγματικά λειτουργική. 

Ένα ντουλάπι με ράφια μεγάλου βάθους ασφαλώς και χωρά πολύ περισσότερα, όμως αν κάθε φορά που αναζητάμε κάτι που δεν βρίσκεται μπροστά χρειάζεται μια μικρή ...ανασκαφή :) επί της ουσίας δεν είναι καθόλου λειτουργικά.


Οι συρταρωτοί συρόμενοι δίσκοι ή τα αντίστοιχου σχεδιασμού συρμάτινα καλάθια με οδηγό που αντικαθιστούν το σταθερό ράφι επιτρέπουν εύκολη  πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο του ντουλαπιού και βεβαίως συμβάλλουν στο να μην πετάμε συσκευασμένα τρόφιμα επειδή δεν τα ...εντοπίσαμε μέσα στα ντουλάπια πριν την ημερομηνία λήξης τους. 

Οι μικροσυσκευές καταλαμβάνουν πολύτιμο χώρο στον πάγκο της κουζίνας και πολύ συχνά είναι η αιτία που ο χώρος εργασίας είναι περιορισμένος, ειδικά σε μικρές κουζίνες. 

Με  ειδικές βάσεις στήριξης και απλά ράφια τοίχου συσκευές όπως ο φούρνος μικροκυμάτων, η καφετιέρα κλπ μπορούν να "κρεμαστούν" σε ελεύθερα και ανεκμετάλλευτα σημεία απελευθερώνοντας πολύτιμο χώρο από τον πάγκο. 

Ιεραρχώντας τις αιτίες ακαταστασίας στα ντουλάπια μιας κουζίνας στις κορυφαίες θέσεις βρίσκεται πάντα η ...πληγή πλαστικά δοχεία τροφίμων :)

Η διαμόρφωση ενός συρόμενου μεγάλου συρταριού με χώρο για τα δοχεία αλλά και τα καπάκια τους είναι η μοναδική οριστική λύση, ώστε να βρίσκετε ανά πάσα στιγμή αυτό που θέλετε. 

Ο ίδιος τρόπος είναι ο πιο λειτουργικός και για τα σκεύη μαγειρικής και τα καπάκια τους.

Σε ένα βαθύ συρτάρι όπως και με την βοήθεια ειδικών  χωρισμάτων θα τακτοποιηθούν πολύ πιο λειτουργικά απ΄όσο σε ένα ντουλάπι στο βάθος του οποίου δεν υπάρχει εύκολη πρόσβαση.  

Οι περιστρεφόμενοι στρογγυλοί δίσκοι που τοποθετούνται στο εσωτερικό μεγάλων ντουλαπιών είναι  επίσης ένας ιδιαίτερα πρακτικός τρόπος για την οργάνωση και αποθήκευση σκευών αλλά και τροφίμων. 

Τα βαζάκια - μπουκαλάκια με βότανα - αρωματικά - μπαχαρικά αποτελούν για πολλούς το ...φετίχ τους στην κουζίνα :) και προτιμούν να βρίσκονται σε μικρά ραφάκια ή σταντ οργάνωσης μπαχαρικών στον πάγκο ή σε όποιο άλλο εμφανές σημείο της κουζίνας. 

Όμως με τον τρόπο αυτό αφ΄ενός συχνά δεν χωρούν όλα, με αποτέλεσμα να βρίσκονται τελικώς ...σκορπισμένα σε διαφορετικά σημεία αφ΄ετέρου τα δοχεία τους να λερώνονται πολύ εύκολα. 

Το πιο λειτουργικό είναι να τοποθετούνται σε ένα χαμηλού ύψους συρτάρι με τρόπο που εύκολα να μπορείτε να βρείτε το κάθε τι. 

Μια ντουλάπα "δωμάτιο". 

Αν υπάρχει ο απαιτούμενος χώρος είναι  η λύση που πραγματικά κάνει μια κουζίνα να "αναπνέει" από ένα πλήθος αντικειμένων αφού σε μια τέτοια μικρή αποθήκη οργανωμένη με ράφια μπορούν να τοποθετηθούν κάθε είδους εκτός ψυγείου προμήθειες σε τρόφιμα αλλά και  μεγάλου όγκου σκεύη-αντικείμενα-υλικά καθαρισμού κλπ 

Οι συρόμενες μεταλλικές βάσεις που ενσωματώνονται κυρίως σε γωνιακά ντουλάπια με τον ίδιο τρόπο μπορούν να τοποθετηθούν και σε ντουλάπια πρόσοψης, ώστε με πολύ πιο λειτουργικό τρόπο να αποθηκεύονται σκεύη κουζίνας, ηλεκτρικές μικροσυσκευές κλπ. 

Τα  κάθε είδους  διαχωριστικά για ντουλάπια  που τοποθετούνται είδη σερβιρίσματος είναι ο τρόπος πλήρους εκμετάλλευσης του ύψους του ντουλαπιού. 

Αν σας είναι πιο βολικό απλά προσθέσετε ράφια στα ντουλάπια - πιατοθήκες και διαμορφώστε το κενό ανάμεσά τους σε όσο ακριβώς χρειάζεται.  

Το εσωτερικό των ντουλαπιών είναι πολύτιμος χώρος που μπορεί να αξιοποιηθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. 

Πόρτες ντουλαπιών που στο εσωτερικό μέρος διαθέτουν πρόσθετα ράφια, απλές βάσεις στήριξης για τακτοποίηση αντικειμένων που καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο σε ντουλάπια-συρτάρια, μεταλλικές ράγες από τις οποίες μπορείτε να κρεμάσετε κάθε είδους αντικειμένα είναι κάποιες από τις επιλογές ώστε να εκμεταλλευτείτε πλήρως  τον συγκεκριμένο χώρο. 

Τα στενά ντουλάπια είναι ιδιαίτερα πρακτικά αν ο εσωτερικός τους χώρος δαμορφωθεί  ανάλογα με το είδος αντικειμένων που πρόκειται να τοποθετηθούν σε αυτά και βοηθούν σημαντικά στην οργάνωση αντικειμένων που συνήθως βρίσκονται ...στοιβαγμένα σε συρτάρια.

Συρταρωτές ξύλινες ή μεταλλικές βάσεις μπορούν να τοποθετηθούν και εκ των υστέρων σε ένα στενό και άβολο ντουλάπι και να το κάνουν απόλυτα λειτουργικό για πολλές διαφορετικές χρήσεις. 

Τα συρτάρια είναι, γενικά, πρακτικότερα σε σχέση με τα ντουλάπια γι΄αυτό και οι σύγχρονου σχεδιασμού κουζίνες πολύ συχνά περιλαμβάνουν όσο περισσότερα είναι δυνατόν. 

Με τα κατάλληλα για την χρήση τους εσωτερικά χωρίσματα χωρούν τελικώς περισσότερα από όσα ένα συμβατικό ντουλάπι και κυρίως τα πάντα είναι τακτοποιημένα και εύκολα προσβάσιμα. 
soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ