2023-01-30 18:34:07
Φωτογραφία για Χορήγηση Σήματος «Ελληνικό Παραδοσιακό Πρωινό ΠΔΕ» - Ημερίδα στο Μεσολόγγι
Με σημαντική ανταπόκριση πραγματοποιήθηκε ημερίδα/infoday με θέμα τη δράση χορήγησης Σήματος «Ελληνικό Παραδοσιακό Πρωινό ΠΔΕ»,την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023, στο κτήριο Χρυσόγελου στο Μεσολόγγι, στο πλαίσιο των ενεργειών προβολής και ανάδειξης της γαστρονομικής ταυτότητας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.. Η ημερίδα υλοποιήθηκε σε συνέχεια των ενεργειών προβολής της δράσης Χορήγησης Σήματος «Ελληνικό Παραδοσιακό Πρωινό ΠΔΕ» στις Π.Ε. Ηλείας και Αχαΐας και στόχευε στην ενημέρωση των τουριστικών επιχειρήσεων και των τοπικών παραγωγών της Αιτωλοακαρνανίας αναφορικά με τους σκοπούς, τη διαδικασία εφαρμογής του Σήματος, τα στάδια χορήγησης και τα οφέλη από τη συμμετοχή στην παραπάνω δράση.Όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νίκος Κοροβέσης: «Είναι βασική μας προτεραιότητα να συνδέσουμε την γαστρονομία στη γενικότερη εμπειρία που μπορεί να αποκομίσει ο επισκέπτης της Δυτικής Ελλάδας. Κινούμαστε μεθοδικά και στοχευμένα προς αυτή την κατεύθυνση».


Στην ημερίδα συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Βιώσιμης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Λάμπρος Δημητρογιάννης ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής: «Η χορήγηση του σήματος Παραδοσιακού Πρωινού της Δυτικής Ελλάδας αποτελεί μία εξαιρετικά σημαντική δράση, καθώς στοχεύει στον εμπλουτισμό της τουριστικής προβολής της Περιφέρειάς μας, στην προβολή των αγροδιατροφικών πλεονεκτημάτων αλλά και στην ενσωμάτωση των ιδιαίτερων πολιτιστικώνγνωρισμάτων και φυσικώνπόρων που αναδεικνύουν την ταυτότητα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας».

Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε ο Πέτρος Παραγυιός, εκπρόσωπος της Βιοτεχνίας παραγωγής Αυγοταράχου Στέφος στο Αιτωλικό, ο οποίος εστίασε στον ολιστικό χαρακτήρα της δράσης και του τρόπου με τον οποίο η ανάδειξη των τοπικών συνταγών και προϊόντων μέσα από την ένταξή τους στο προωθητικό σήμα «Ελληνικό Παραδοσιακό Πρωινό ΠΔΕ» μπορεί να αποτελέσει μοχλό για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας και την προσέλκυση επισκεπτών που επιθυμούν την αυθεντικότητα και τη βιωματική εμπειρία. Ακολούθως ο Προϊστάμενος του Τμήματος Σχεδιασμού Τουριστικής Στρατηγικής Δρ. Λαυρέντης Βασιλειάδης, παρουσίασε το σύνολο της δράσης και τις διαδικασίες πιστοποίησης των ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων και παραγωγών που επιθυμούν να λάβουν το σχετικό Σήμα.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με διάλογο και ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους.
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ